Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μελόνι από Ελβετία: Η ΕΕ δεν θα συμβάλει άμεσα στο δάνειο ύψους 47 περίπου δις ευρώ προς την Ουκρανία

Η Τζόρτζια Μελόνι μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που έκλεισε τη σύνοδο κορυφής της G7 στο Μπάρι, το Ισραήλ πέφτει σε μια παγίδα που έστησε η Χαμάς στον πόλεμο στη Γάζα.

Αν και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να θυμόμαστε τις επιθέσεις κατά γυναικών και παιδιών στις 7 Οκτωβρίου, «φαίνεται ότι το Ισραήλ έπεσε σε μια παγίδα, μια παγίδα της Χαμάς που είχε στόχο την απομόνωσή του, και φαίνεται ότι λειτουργεί. Εργαζόμαστε για την ασφάλειά του», πρόσθεσεη Μελόνι, προκαλώντας για αυτή της τη δήλωση, σε μια περίοδο που ολοένα και περισσότερες χώρες ζητούν παύση πυρός και αναγνωρίζουν το Παλαιστινιακό κράτος. 

Όμως, όπως γίνεται αντιληπτό, πιστεύει ότι το Ισραήλ θα πρέπει να είναι πρόθυμο να αποδεχθεί το ειρηνευτικό σχέδιο που παρουσίασε ο Τζο Μπάιντεν, το οποίο επιδιώκει τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη βάση της πλήρους αποχώρησης του Ισραήλ από τη Γάζα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο από την πλευρά του Ισραήλ. 

 

Τι ισχύει σχετικά με το δάνειο προς την Ουκρανία



Η ακροδεξιά Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι η ΕΕ δεν θα συμβάλει άμεσα στο δάνειο ύψους 47 περίπου δις ευρώ προς την Ουκρανία, το οποίο αποτέλεσε μια συμφωνία των ηγετών της συνόδου κορυφής G7.

Αναφορικά με το δάνειο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τους τόκους που προκύπτουν από τα 214 δις ευρώ που έχουν δεσμευτεί από τα ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία, η Μελόνι διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα δοθούν από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και πιθανώς την Ιαπωνία, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει εμπλοκή των ευρωπαϊκών εθνών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξήγησαν ότι ορισμένες χώρες, κυρίως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, θα συνεισφέρουν στο δάνειο- άλλες θα βοηθήσουν στην αποπληρωμή.

Ακόμα περισσότερα κράτη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, θα παράσχουν εγγυήσεις αποπληρωμής εάν η ροή εισοδήματος δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση και την πλήρη αποπληρωμή του δανείου.
 

Ελάχιστες οι προοπτικές να αποπληρωθούν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας



Η πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε για τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας ότι «δεδομένου ότι τα περιουσιακά στοιχεία έχουν παγώσει λόγω των κυρώσεων και οι κυρώσεις συνδέονται με τις επιθέσεις στην Ουκρανία, η υπόθεση του ξεπαγώματος εμφανίζεται μόνο στην περίπτωση μιας ειρηνευτικής διαδικασίας - αλλά υποθέτω ότι σε αυτή τη διαδικασία ειρήνης θα διαπραγματευτεί και το ζήτημα του ποιος θα πρέπει να πληρώσει για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

Χαρακτήρισε την ειρηνευτική προσφορά του Βλαντίμιρ Πούτιν, την οποία απηύθυνε την Παρασκευή, πρωτοβουλία προπαγάνδας και όχι πραγματική ειρηνευτική πρόταση.

Tags
Back to top button