Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ερντογάν: Εάν δεν πάρουμε Eurofighter από την Ευρώπη θα ζητήσουμε βοήθεια και εκτός ΝΑΤΟ - Ρατσιστικές και φασιστικές δομές στην Ευρώπη

Στο θέμα των Eurofighter, τα οποία είναι κοινή παραγωγή της Βρετανίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας και τα οποία η Άγκυρα αναμένει εδώ και αρκετό καιρό, αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από τους G7 στην Ιταλία.

Αυτή την φορά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει άλλη διέξοδο, ακόμη και εκτός ΝΑΤΟ. Όπως εκτίμησε, η Γερμανία, που αρχικά είχε βάλει «μπλόκο» φαίνεται να μαλακώνει. Ωστόσο, τόνισε, ότι παρότι η βασική προσέγγιση της Άγκυρας είναι να καλυφθούν οι ανάγκες από συμμάχους εντός του ΝΑΤΟ, αν δεν γίνει αυτό τότε δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις.

O Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι το θέμα της αγοράς μαχητικών Eurofighter συζητήθηκε με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, από τον οποίο ζήτησε να ασκήσει πιέσεις στο Βερολίνο. Το Eurofighter είναι προϊόν συνεργασίας της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, και χρειάζεται η συναίνεση και των τριών κρατών για την πώλησή τους. Προς το παρόν η Γερμανία φαίνεται επιφυλακτική στην πώληση Eurofighter στην Τουρκία. 

«Συζητήσαμε αυτό το θέμα με τον κ. Σάντσεθ... Όπως γνωρίζετε, τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Ισπανίας είναι σημαντικά. Έχουν την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να μάς παρέχουν αυτά τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη. Αλλά στο σημείο επαφής με τη Γερμανία, τους είπα να μας βοηθήσουν σε αυτό το θέμα. Δήλωσε ότι θα μπορούσε να έχει μια τέτοια συνάντηση για το Eurofighter. Αλλά πάνω από όλα, το Eurofighter είναι σημαντικό για εμάς αυτή τη στιγμή. Η Γερμανία έχει πλέον μαλακώσει σε αυτό το θέμα. Οι αρμόδιοι υπουργοί μας έχουν τις απαραίτητες συναντήσεις με τους συνομιλητές τους και θα συνεχίσουν να κάνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Αν δεν μας τα δώσουν, έχουμε εναλλακτικές» επέμεινε πάντως ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η βασική μας προσέγγιση είναι σαφής: θέλουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας πρωτίστως από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, εάν προκύψει αρνητικό αποτέλεσμα στο τέλος της διαδικασίας, δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις. Το (σ.σ τουρκικό μαχητικό νέας γενιάς) ΚΑΑΝ μας έχει πλέον "φτερά". Στο μέλλον, μετά την έναρξη της μαζικής παραγωγής και την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής αποθεμάτων, δεν θα έχουμε πλέον κανένα πρόβλημα ως προς αυτό». 

Κάποτε, πρόσθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ζήσαμε μια παρόμοια διαδικασία με τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Αυτά δεν μπορούσαμε να τα πάρουμε από τους συμμάχους μας τότε. Αυτό που συνέβη στη συνέχεια, είναι κατασκευάσαμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας στην υψηλότερη ποιότητα. Τώρα πολλές χώρες χτυπούν την πόρτα της Τουρκίας για να τα αποκτήσουν.

«Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαίωσαν τις ανησυχίες μας για τις ρατσιστικές και φασιστικές δομές. Δυστυχώς, δυσκολότεροι καιροί περιμένουν τους μουσουλμάνους και τους μετανάστες στην Ευρώπη» δήλωσε δε ο Ερντογάν για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη μετά τις Ευρωεκλογές,

Tags
Back to top button