Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Από ποια ηλικία θυμούνται τα μωρά;

Πότε αρχίζει να αναπτύσσεται η μνήμη τους; Από ποια ηλικία έχουν αναμνήσεις;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν ειδικούς και γονείς που ζητούν τεκμηριωμένες απαντήσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία, τα μωρά από 3-6 μηνών αντιδρούν σε εμπειρίες που διεγείρουν τις αισθήσεις τους και παράλληλα αναπτύσσουν τη μνήμη τους.Σε αυτή τη φάση πιθανόν να δείτε πώς αντιδρά το μωρό όταν εξαφανίζονται πράγματα από μπροστά του. Σκύβει για να τα ψάξει; Μήπως αφήνει ένα παιχνίδι κάτω και γυρίζει να το πάρει μετά;

Αυτά τα σημάδια μαρτυρούν ότι η μνήμη του μωρού αρχίζει να αναπτύσσεται. Όταν ήταν πιο μικρό, ίσχυε το «δεν το βλέπω, δεν υπάρχει». Τώρα το μωράκι σας μαθαίνει ότι τα πράγματα υπάρχουν ακόμη κι όταν δεν τα βλέπει.

Παιχνίδια μνήμης
Μπορείτε να δοκιμάσετε να παίξετε μαζί του το εξής παιχνίδι: Δείξτε το μωρό σας ένα αγαπημένο του παιχνίδι και στη συνέχεια γυρίστε το πρόσωπό του από την άλλη ώστε να μην το βλέπει πια. Αν δείτε το μωράκι σας να γυρίζει το κεφάλι ή το σώμα του για να ψάξει το παιχνίδι, βοηθήστε το να πιάσει το αντικείμενο και πείτε του ενθαρρυντικά λογάκια ,όπως : « Πλάκα είχε. Ας το ξανακάνουμε!»

Ένα άλλο παιχνίδι που μπορείτε να δοκιμάσετε να παίξετε με το μωρό σας είναι να το βοηθήσετε να μάθει να κάνει τα σήματα της νοηματική γλώσσας .

Ακουμπήστε απαλά τα χέρι σας πάνω στα δικά του και σχηματίστε τα σήματα χρησιμοποιώντας τις παλάμες και τα δάχτυλά του έτσι ώστε να μάθει πώς νοιώθεις όταν κάνεις σήματα. Με τον καιρό το μωρό θα καταλάβει ότι αυτές οι χειρονομίες είναι σκόπιμες και όχι τυχαίες κινήσεις που μπορούν να το βοηθήσουν να εκφράζει αυτά που θέλει και έχει ανάγκη.

Tags
Back to top button