Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Χαμηλώνετε κι εσείς το ραδιόφωνο όταν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας – Αν ναι, δείτε γιατί!

Αν είστε από εκείνους που χαμηλώνουν την ένταση του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου την ώρα που παρκάρετε, το παρακάτω θέμα σας αφορά!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί, τις περισσότερες φορές αυθόρμητα, το χέρι σας πηγαίνει κατευθείαν στο κουμπί του ραδιοφώνου;

Υπάρχει εξήγηση, η οποία έρχεται δια στόματος του Steven Yantis, ενός καθηγητή του Τμήματος Ψυχολογικών και Εγκεφαλικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Σύμφωνα με έρευνα σχετικά με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, ο Steven Yantis, είχε να πει τα εξής: «Το να κατευθύνετε την προσοχή σας για να ακούτε αυτό που σας λένε στο τηλέφωνο, ουσιαστικά ‘κλείνει’ την είσοδο άλλων ερεθισμάτων στο οπτικοακουστικό τμήμα του εγκεφάλου. Τα στοιχεία που έχουμε τώρα δείχνουν σαφώς ότι η προσοχή περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό».

Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι φράση που λίγο πολύ όλοι έχουν πει «σε κλείνω για να παρκάρω».

Ο δρ Yantis αναφέρει ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει όταν ο οδηγός ακούει ραδιόφωνο και θέλει να παρκάρει. Ασυναίσθητα, ο εγκέφαλος ζητάει από το σώμα να αποκλείσει το ένα από τα άλλα ερεθίσματα για να έχει επαρκή επεξεργαστική δύναμη να εκτελέσει τη νέα δραστηριότητα. Και το πιο εύκολο ερέθισμα για να αποκλείσει εκείνη τη στιγμή, είναι ο ήχος δηλαδή το ραδιόφωνο.

Tags
Back to top button