Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Περού: Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής θύματα από το σεισμό

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα λίγο έξω από την πόλη Αρεκίπα, τη δεύτερη μεγαλύτερη του Περού, κοντά στην ακτή, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ούτε τραυματισμοί.

Η κυβέρνηση του Περού ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως παρακολουθεί την κατάσταση «για να αξιολογήσει τις ζημιές και να καθορίσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν».

Το Εθνικό Κέντρο Πρεοειδοποίησης για Τσουνάμι των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε πως υπάρχει απειλή για τσουνάμι από το σεισμό, προσθέτοντας ότι κύματα ύψους 1 έως 3 μέτρων πάνω από τη στάθμη της πλημμυρίδας καταγράφηκαν σε τμήματα των ακτών του Περού.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός του Περού Γκουστάβο Αντριάνσεν δήλωσε πως η προειδοποίηση για τσουνάμι στα παράλια της Αρεκίπα ακυρώθηκε.

Ο Κάρλος Σανάμπρια, σύμβουλος της περιφερειακής κυβέρνησης της Αρεκίπα, δήλωσε στον τοπικό ραδιοσταθμό RPP πως υλικές ζημιές αναφέρθηκαν σε μερικές συνοικίες και κάτοικοι βγήκαν τρομαγμένοι από τα σπίτια τους, όμως δεν έχει πληροφορίες για θανάτους ή τραυματισμούς.

Ο Φλάβιο Αρανγκουρέν, ο δήμαρχος της συνοικίας Γιάουκα στην επαρχία Καραβέλι της Αρεκίπα, δήλωσε στον RPP πως μερικοί τοίχοι σπιτιών στη συνοικία κατέρρευσαν. Πρόσθεσε ωστόσο πως δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Ο Ισημερινός και το Περού βρίσκονται στο αποκαλούμενο Δαχτυλίδι της Φωτιάς στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου συγκρούονται τεκτονικές πλάκες.

 

Tags
Back to top button