Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

"Παρέλαση" κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία: Ο στρατός κατέλαβε άλλα δύο χωριά στα ανατολικά της χώρας

Οι πρώτες γραμμές φλέγονται από την αιματηρή συνάντηση, ενώ οι εμπόλεμες πλευρές ανταλλάσσουν χτυπήματα στις πίσω περιοχές. Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις καταστρέφουν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις τακτικές οπίσθιες περιοχές κοντά στις γραμμές του μετώπου καθώς και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα πεδία των μαχών.

Η Ρωσία κατέλαβε άνετα τον έλεγχο δύο νέων χωριών στην ανατολική Ουκρανία την Κυριακή, συνεχίζοντας την αργή πίεση σε έναν αντίπαλο που δεν έχει άνδρες και πυρομαχικά,όπως αναφέρει το France Presse.

Καθηγητής Μάζης: Έρχεται πόλεμος τον Σεπτέμβρη -Θα καταρρεύσουν τα χρηματιστήρια (Βίντεο)

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στην καθημερινή του έκθεση ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Σπίρνε, κοντά στην πόλη Λουχάνσκ, που είναι ήδη υπό τον έλεγχο της Μόσχας, και τον οικισμό Novoaleksandrovka, που βρίσκεται κοντά στο Ocheretyne.

Τα δύο χωριά βρίσκονται σε διαφορετικούς τομείς της πρώτης γραμμής, απεικονίζοντας την επέκταση των ρωσικών προσπαθειών για την κατάκτηση του Ντονμπάς, στην βιομηχανική ζώνη της Ουκρανίας, όπου εκεί διεξάγονται ειδικότερα οι μάχες.

Το Σάββατο, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την πόλη Σούμι στην ανατολική Ουκρανία,Η πόλη Σούμι είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας στην βορειανατολική Ουκρανία και βρίσκεται κοντά στο Χάρκοβο.

Η Ρωσία κερδίζει έδαφος μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης το περασμένο καλοκαίρι και την πτώση του φρουρίου της Αντβίικα τον Φεβρουάριο. Αντιμετωπίζει έναν ουκρανικό στρατό με έλλειψη νεοσύλλεκτων λόγω άρνησής κινητοποίησης και ελλείψεων όπλων και πυρομαχικών μετά τις καθυστερήσεις στην παράδοση της δυτικής βοήθειας.

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίσης επίθεση στη βορειοανατολική συνοριακή περιοχή του Χάρκοβο στις αρχές Μαΐου, καταλαμβάνοντας γρήγορα αρκετές πόλεις πριν σταματήσει μετά την αποστολή ενισχύσεων στα στρατεύματά της από την Ουκρανία.

Η Ρωσία διεμήνυσε στις ΗΠΑ μετά τις επαφές των υπουργών άμυνας Ρωσίας και ΗΠΑ, ότι όλα τα αναγνωστικά μέσα επανδρωμένα και μη θα καταρρίπτονται πλέον.

Ο Βρετανική εφημερίδα Guardian  αναφέρει ότι ο Ουκρανικός στρατός είναι σε απελπιστική κατάσταση.

Πλην των απωλειών σε εξοπλισμό πολέμου, αποδεκατίζονται τα εναπομείναντα στρατεύματα στα μέτωπα και αρκεί να σημειωθεί πως μόνο το Σάββατο 29/6 σκοτώθηκαν σχεδόν 1300 Ουκρανοί στρατιώτες.
Οι Ρώσοι πάντως με ένα Iskander-M διέλυσαν τρένο όπου μετέφερε όπλα του ΝΑΤΟ στην  Ζαπορόζιε.

Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με 36 drones σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας, αλλά η πλειοψηφία αυτών των drones καταρρίφθηκε.

Τραγική κατάσταση - Οι άνδρες φεύγουν από την Ουκρανία για να αποφύγουν τη στράτευση

Στην Ουκρανία, ο αριθμός των στρατευσίμων που δεν θέλουν να πολεμήσουν για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, από τις οποίες λείπουν απελπιστικά στρατιώτες, αυξάνεται ραγδαία, όπως αναφέρει η

«Θέλω να φύγω από αυτή τη χώρα το μυαλό μου δεν αντέχει πια να είναι παγιδευμένο εδώ.
Δεν θα αντέξω πολύ στο μέτωπο, θέλω να φτιάξω μια οικογένεια και να δω τον κόσμο, αλλά δεν είμαι έτοιμος πεθάνω», τόνισε ένα στρατεύσιμος.Όπως διευκρινίζει ο Guardian, ακόμη και πριν από την εντατικοποίηση της κινητοποίησης, περισσότεροι από 20.000 Ουκρανοί εγκατέλειψαν τη χώρα, παρά τις προσπάθειες του Κιέβου να τους αποτρέψει.

«Οι ουκρανικές αρχές έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες να σταματήσουν άτομα που επιδιώκουν να εγκαταλείψουν τη χώρα ή να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία, όπως αποδεικνύεται από την απόλυση περιφερειακών στρατιωτικών επιτρόπων από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο νόμος για την ενίσχυση της κινητοποίησης στην Ουκρανία τέθηκε σε ισχύ στις 18 Μαΐου 2024.
Το έγγραφο υποχρεώνει όλους τους υπόχρεους για στρατιωτική θητεία αλλά δεν διευκρινίζονται οι όροι αποστράτευσης.Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει αποστρατευθεί από τον Ουκρανικό στρατό

Tags
Back to top button