Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι Ρώσοι δεν πρόλαβαν να καταλάβουν το Σούμι και πολεμούν ήδη έξω από τα «τείχη» της Εβγκένοβκα (Εικόνες)

Όσο τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν για πρώτη φορά τις τελευταίες ημέρες εντός του οικισμού Εβγκένοβκα, το ρωσικό υπουργείο άμυνας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωσε στην οποία επιβεβαιώνει τον πλήρη έλεγχο του χωριού Σούμι στο Ντονιέτσκ.

400 Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εγκλωβίστηκαν σε εργοστάσιο στο Βολτσάνσκ όπου περιμένουν τον θάνατό τους (Βίντεο)

Κατέλαβαν το Σούμι οι Ρώσοι

Πιο αναλυτικά, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν πλήρως το ουκρανικό χωριό του Σούμι στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ (DPR), σύμφωνα με του υπουργείου άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η επιχείρηση κατάληψης του εν λόγω οικισμού λέγεται πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία και κατ' επέκταση το Σούμι βρίσκεται σήμερα υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Μόσχας.

Εδώ και πολλές ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μία επιχείρηση κατάληψης του χωριού, την οποία σχεδίασαν αναλυτικά και πραγματοποιήσαν πολύ προσεχτικά. Ρωσικά μέσα αναφέρουν πως ο ρωσικός στρατός προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει όσο περισσότερο μπορούσε τις παράπλευρες απώλειες στους αμάχους που ζούσαν στο Σούμι, όπως επίσης και τις  υλικές ζημιές που προκλήθηκαν.

Η κατάληψη του Σούμι αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση των θέσεων των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του Ντονιέτσκ. Οι Ρώσοι όχι μόνο έχουν εξασφαλίσει τον έλεγχο της περιοχής γύρω από το χωριό, αλλά έχουν αποκτήσει πολύτιμα προγεφυρώματα που θα τους βοηθήσουν να προελαύσουν ακόμη βαθύτερα στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ.

Ρώσοι Στρατιώτες Μπήκαν στην Εβγκένοβκα

Παράλληλα, στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζονταν αμείωτα τις επιθέσεις τους με στόχο να προχωρήσουν ακόμη πιο δυτικά. Σύμφωνα με νεότερα δεδομένα που , μονάδες του στρατού του Κρεμλίνου ολοκλήρωσαν την διαδικασία εκδίωξης όλων των Ουκρανών στρατιωτών από το χωριό Σοκόλ, προελαύνοντας ακόμη βαθύτερα και φτάνοντας στα περίχωρα της Εβγκένοβκα.

Ρωσικό υποβρύχιο εκτόξευσε τορπίλη κατά άλλου ρωσικού υποβρύχιου στην Βαλτική

Συγκεκριμένα λέγεται πως οι Ρώσοι στρατιώτες ξεκίνησαν ήδη τις επιθέσεις κατά του ουκρανικού χωριού Εβγκένοβκα, ενώ μάλιστα κάποιοι από αυτούς εισήλθαν ήδη στην επικράτεια του οικισμού. Έτσι οι Ρώσοι κατέλαβαν νέες θέσεις σε αυτόν τον τομέα του μετώπου. Αυτήν την στιγμή τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στην επικράτεια της Εβγκένοβκα και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να καταλάβουν νέες θέσεις και να εισέλθουν μαζικά στον οικισμό.

Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές τονίσουν πως η προέλαση του ρωσικού στρατού προς την Εβγκένοβκα είναι μία στρατηγική είδηση, επειδή το εν λόγω χωριό θα έδινε στους Ρώσους την ευκαιρία να πλευρίσουν τον οικισμό Βοσχόντ από τα βόρεια.

 

Tags
Back to top button