Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΟΝΤΑ

Όταν οι Βρετανοί επιστήμονες απέρριπταν την ύπαρξη του “τέρατος του Λοχ Νες”…

Τον Νοέμβριο του 1975, κορυφαίοι Βρετανοί επιστήμονες απέρριπταν τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει ένα τέρας ζωντανό που ζει στα νερά της λίμνης Λοχ Νες της Σκωτίας.Το γύρισμα μιας υποβρύχιας ταινίας από Αμερικανούς επιστήμονες είχε ενισχύσει τις εικασίες ότι μια ολόκληρη αποικία από παρόμοια πλάσματα, κατάλοιπα κάποιας προϊστορικής εποχής, κολυμπούσε στη σκωτσέζικη αυτή λίμνη.Οι έγχρωμες φωτογραφίες είχαν ληφθεί από ερευνητές της Ακαδημίας Εφαρμοσμένων Επιστημών της Βοστόνης, οι οποίοι είχαν χρησιμοποιήσει ηχοβολιστικά μηχανήματα για την καθοδήγηση των φωτογραφικών μηχανών, κάθε φορά που ένα μεγάλο αντικείμενο πλησίαζε στο Λοχ Νες.Ελάχιστα άτομα είχαν δει τις φωτογραφίες αυτές, ένα όμως από αυτά, ο Σερ Peter Scott, είχε δηλώσει ότι παρουσίαζαν μέρη ενός ζώου, που θα μπορούσε να είναι ένας θαλάσσιος δεινόσαυρος, ένα είδος που έχει εκλείψει εδώ και 70 εκατομμύρια χρόνια.Ωστόσο, άλλοι ειδικοί που μελέτησαν τις φωτογραφίες, είχαν δηλώσει ότι αυτές δεν αποδείκνυαν τίποτε. Ανακοίνωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ανέφερε τα εξής:Καμιά από τις φωτογραφίες δεν είναι αρκετά δηλωτική για την απόδειξη της ύπαρξης, πολύ λιγότερο της αναγνώρισης, ενός μεγάλου, ζωντανού πλάσματος στο Λοχ Νες.Η ομάδα αποτελούνταν από πέντε μέλη του προσωπικού του Μουσείου. Οι ειδικοί έλεγαν ότι είχαν υποσχεθεί να μη σχολιάσουν λεπτομερώς τις φωτογραφίες πριν από την ανάλυσή τους σε επιστημονικό συνέδριο, το οποίο θα λάμβανε χώρα στο Εδιμβούργο, στις 9 Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς.Στο μεταξύ, οι Σκωτσέζοι, τα γραφεία στοιχημάτων και οι τουριστικές επιχειρήσεις περίμεναν με ανυπομονησία το αποτέλεσμα της διάσκεψης για το πλάσμα της λίμνης Λοχ Νες, το οποίο υπήρξε πηγή αποριών, συζητήσεων, αλλά και κέρδους από τον τουρισμό στην περιοχή για πολλές γενιές.Η τοπική Αστυνομία στη Σκωτία είχε βγάλει από τη σκόνη των αρχείων οδηγίες που της είχαν δοθεί το 1933, όταν είχε επισημανθεί για πρώτη φορά το “τέρας του Λοχ Νες”. Οι οδηγίες προειδοποιούσαν τους επισκέπτες να μην επιτεθούν κατά του τέρατος. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι “η διαταγή αυτή θα εφαρμοστεί αυστηρά”.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 26/11/1975…
Tags
Back to top button