Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΟΝΤΑ

Ogopogo: Ο δαίμονας της λίμνης…

Σύμφωνα με την καναδική παράδοση, στη λίμνη Okanagan, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά, φωλιάζει εδώ και αιώνες ο «δαίμονας της λίμνης» ή αλλιώς, το θρυλικό Ogopogo.

Οι αυτόπτες μάρτυρες, που δεν ήταν και λίγοι, περιέγραφαν το Ogopogo σαν ένα τεράστιο αμφίβιο ερπετό, μήκους περίπου 10 – 15 μέτρων, με κεφάλι που έμοιαζε με δράκο. Συχνές ήταν, επίσης, οι αναφορές από αξιόπιστους ανθρώπους για θεάσεις του υδάτινου πλάσματος, που θεωρούνταν η καναδική εκδοχή του «τέρατος του Λοχ Νες», ενώ οι απαρχές του θρύλου του ανάγονταν στον 19ο αιώνα ακόμη.

Έτσι, στα τέλη Ιουλίου του 1957, τρεις επισκέπτες της λίμνης Okanagan, καταγόμενοι από το Βανκούβερ, ισχυρίστηκαν ότι είδαν κι αυτοί με τη σειρά τους τον «δαίμονα της λίμνης», να κολυμπά ατάραχος κοντά στην όχθη και εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθός του, που ξεπερνούσε τα δέκα μέτρα μήκος.

Λίγες μέρες νωρίτερα, μια άλλη οικογένεια που είχε κατασκηνώσει στην περιοχή, ανέφερε ότι είδε το Ogopogo πριν πέσει το σκοτάδι και το άκουσαν να βγάζει περίεργους μυκηθμούς, προκαλώντας τους ανατριχίλα.

Παρά το γεγονός ότι η εμφάνιση του αμφίβιου ερπετού αναφερόταν πολύ συχνά και από πολύ παλιά, καθιστώντας το αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά, κανείς μέχρι τότε δεν είχε κατορθώσει να δώσει μια ικανοποιητική και πειστική απάντηση για το τι ήταν ακριβώς το Ogopogo, που οι ντόπιοι το θεωρούσαν τον ανυπέρβλητο δαίμονα της λίμνης.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 31/07/1957…

Tags
Back to top button