Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Οδηγοί άνω των 74 ετών - Τι ισχύει με τα διπλώματα

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας αναφέρθηκε στις εξετάσεις για τους οδηγούς άνω των 74 ετών.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Πρώτη Είδηση", o κ. Βούρδας είπε ότι "ήδη έχει δοθεί παράταση σε όλα αυτά τα διπλώματα. Για όσους θα καταθέσουν την αίτηση ανανέωσης μέχρι 31 Μαρτίου ισχύει αυτή η παράταση και εφόσον βέβαια έχουν το δελτίο εξεταζόμενου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με την κυκλοφορία τους στο δρόμο με το υφιστάμενο δίπλωμα".

Επιπλέον, σημείωσε ότι τώρα που οι εξετάσεις ξεκίνησαν δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τους οδηγούς άνω των 74 ετών.

Αναφορικά με την πρακτική εξέταση είπε ότι, "για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα επειδή μειώνουμε τον όγκο της πρακτικής εξέτασης που δίνει η συγκεκριμένη κατηγορία των συμπολιτών μας όσοι είναι άνω των 74 ετών δεν θα δίνουν και τα δύο στάδια και σε κλειστό και σε ανοιχτό χώρο, θα δίνουν μόνο σε ανοιχτό χώρο γιατί ο στόχος είναι να βρούμε τα αντανακλαστικά που υπάρχουν και να δούμε την ικανότητα της οδήγησης. Θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα η διαδικασία αυτής της εξέτασης".

Τέλος, αναφέρθηκε στο νέο σύστημα των εξετάσεων για το δίπλωμα οδήγησης της κατηγορίας αυτής λέγοντας ότι, όσοι έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους είναι σαν να έχουν εν ισχύ δίπλωμα.

"Δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με το δίπλωμα τους έτσι και αλλιώς και μέχρι τέλος Μαρτίου έχει δοθεί παράταση στην ισχύ των διπλωμάτων όλων. Οι εξετάσεις έχουν αρχίσει και σήμερα βέβαια ψηφίζεται ουσιαστικά το νέο σύστημα των εξετάσεων, οπότε αρχίζει όλη η διαδικασία εφαρμογής. Πλέον από σήμερα και μετά τη δημοσίευση του νόμου μπαίνουμε στη διαδικασία εφαρμογής του μεταβατικού συστήματος" σημείωσε μεταξύ άλλων.

Tags
Back to top button