Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Μακρόν "τρέμει" τις εκλογές! Η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με εμφύλιο

Παραμονές των εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας εξέδωσε μια πολύ σοβαρή προειδοποίηση για τις εκλογές.Φαίνεται ότι γνωρίζει και περιμένει άσχημα γεγονότα.

Η Γαλλία μπορεί να αντιμετωπίσει εμφύλιες αναταραχές και βία που θα σχετίζεται με τις εκλογές, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν τη Δευτέρα (24 Ιουνίου) καθώς η προεκλογική εκστρατεία εισέρχεται στην τελευταία της εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των ψηφοφοριών.

– Είναι πιθανό να έχουμε εξαιρετικά υψηλές εντάσεις. Ο κόσμος λέει "όχι" στους Παριζιάνους, στις ελίτ με τα πτυχία τους - είπε ο Ζεράλντ Νταρμανίν στο ραδιόφωνο RTL, προσθέτοντας ότι οι αρχές προετοιμάζονται για μια "πολύ εύφλεκτη" κατάσταση, με την ψηφοφορία λιγότερο από ένα μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συγκλόνισε το έθνος με την απόφασή του να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση νωρίτερα αυτό το μήνα, δεν είναι στο ψηφοδέλτιο, αλλά πολλοί ψηφοφόροι βλέπουν τις εκλογές ως δημοψήφισμα για την τύχη του προέδρου, που κάποτε το θεωρούσαν ικανό να γεφυρώσει τις πολιτικές διαφορές αλλά η δημοτικότητά του Μακρόν κατέρρευσε μετά από τις πολλές πολιτικές κρίσεις, όπως αναφέρει το novamakedonija-com.

Τελείωσε οικονομικά η Ιταλία... βυθίζεται από τα χρέη! Πτώχευση Ρώμης προ τον πυλών

Μάταιες οι ελπίδες του Μακρόν

«Η Ευρώπη μας είναι θνητή, μπορεί να πεθάνει», προειδοποίησε ο Εμανουέλ Μακρόν στα τέλη Απριλίου, λίγες εβδομάδες προτού προκηρύξει πρόωρες εκλογές, σε απάντηση για την ήττα που υπέστη το κόμμα του στις ευρωεκλογές

Οι πρόωρες εκλογές απειλούν να βυθίσουν όχι μόνο τη Γαλλία αλλά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση σε υπαρξιακή κρίση, επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές.

«Σας πιστεύω», είπε ο Μακρόν στους ψηφοφόρους σε μια «επιστολή προς τους Γάλλους» που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, στην οποία προσπαθούσε να απεικονίσει το στρατόπεδό του, το οποίο υστερεί πίσω από την ακροδεξιά και μια νεοσύστατη αριστερή συμμαχία στις δημοσκοπήσεις, ως την ελπίδα για σταθερότητα, προσθέτοντας: «Δεν είμαι τυφλός: ο ίδιος γνωρίζω τα δημοκρατικά προβλήματα».
 

Ο Μακρόν επανέλαβε επίσης ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος της θητείας του το 2027, ανεξάρτητα από τα εκλογικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με το γαλλικό σύνταγμα, ο Μακρόν, ο οποίος εκτελεί τη δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος, δεν είναι πλέον επιλέξιμος να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές.

«Ολες οι εκλογές είναι σημαντικές, αλλά κάποιες προκαλούν πολιτικό σεισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τζον Λίτσφιλντ στο Politico. 

«Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία θα μπορούσαν να είναι οι πιο καταστροφικές μετά τον πόλεμο – όχι μόνο για τη Γαλλία αλλά και για την Ευρωπαϊκή Eνωση, την ατλαντική συμμαχία και ό,τι έχει απομείνει από τη μεταπολεμική φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη», προειδοποιεί ο ίδιος.

Αν κανένα κόμμα δεν έχει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία τότε δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: Είτε αυτό της συνεργασίας της παράταξης Μακρόν με την αριστερή παράταξη, αν βεβαίως μπορούν από κοινού να αποκτήσουν την απόλυτη πλειοψηφία, είτε του σχηματισμού μίας «κυβέρνησης προσωπικοτήτων» που δεν θα κινδυνεύει να πέσει από πρόταση μομφής. Το να συνεχίσει να κυβερνά την χώρα η παράταξη Μακρόν χωρίς να έχει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπήρξε εξαιρετικά δύσκολο τα τελευταία δύο χρόνια που ήταν πρώτο κόμμα και είχε τουλάχιστον την σχετική πλειοψηφία. Το να συνεχιστεί ίδια κατάσταση με την παράταξη Μακρόν να είναι το τρίτο κόμμα στη Γαλλία, δεν φαίνεται πιθανό.

Από κει και πέρα και με δεδομένο ότι η προκήρυξη νέων βουλευτικών εκλογών δεν μπορεί με βάση το γαλλικό Σύνταγμα να γίνει πριν από την πάροδο ενός χρόνου από τις προηγούμενες, η μόνη πολιτική εξέλιξη που θα μπορούσε να προκαλέσει νέα δεδομένα στην πολιτική ζωή της χώρας είναι η παραίτηση του προέδρου Μακρόν. Κάτι που ωστόσο ο ίδιος έχει αποκλείσει κατηγορηματικά.

Tags
Back to top button