Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πρόβα τζενεράλε για επιχειρήσεις στην Μ.θάλασσα; Η αεροπορική άσκηση «Ramstein Flag 24» θα γίνει σε ολόκληρο το FIR Αθηνών

Άνω των 140 μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών υποστήριξης ( εναέριου ανεφοδιασμού AWACS) μαζί με  ναυτικές, χερσαίες και ειδικές δυνάμεις από δεκατρείς  χώρες του ΝΑΤΟ θα ασκηθούν στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας. σε πολεμικά σενάρια με φόντο την Ουκρανία και ειδικά την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας από τις 30 Σεπ. έως τις 11 Οκτ. 2024.

Πρόκειται πιθανόν για μια πρόβα τζενεράλε της συμμαχίας σε περίπτωση επιχειρήσεων λόγω Ουκρανίας, ενώ η ένταση ΗΠΑ-Ρωσίας ανεβαίνει ανησυχητικά ειδικά το τελευταίο διάστημα, καθώς έχουμε και μετακινήσεις αεροσκαφών από ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Η αεροπορική ´’άσκηση «Ramstein Flag 24» είναι μια τρομερά σημαντική άσκηση, κυρίως  για την ίδια την συμμαχία, αφού 140 και πλέον αεροσκάφη χωρών του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να ενεργήσουν από κοινού σαν μια “ γροθιά” , αν και εφόσον κληθούν να δράσουν, πιθανόν στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, σε περίπτωση επίθεση της Μόσχας στην πόλη της Οδησσού, η οποία είναι η μοναδική έξοδο των Ουκρανών στην θάλασσα.

Αυτό το σενάριο είναι ίσως και το πιο πιθανό, για το ΝΑΤΟ, ενώ η στάση της Τουρκίας αποτελεί αίνιγμα σε κάθε περίπτωση σοβαρής κρίσης με την Ρωσία.    

Υπενθυμίζουμε ότι αρκετές χώρες του ΝΑΤΟ, παραδίδουν αεροσκάφη F-16 στο Κίεβο, ενώ δεκάδες Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται εδώ και μήνες σε ΗΠΑ και ΕΕ για να πετάξουν με αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη.  

Η άσκηση της Συμμαχικής Διοίκησης Αεροπορίας, θα υλοποιηθεί σε όλο το FIR Αθηνών και ο σχεδιασμός περιλαμβάνει σενάρια αντι-πρόσβασης / άρνησης περιοχής (C-A2/AD), καταστολή της εχθρικής αεράμυνας και στρατηγικές ολοκληρωμένης αεροπορικής άμυνας εναντίον βαλλιστικών πυραύλων.

Συμμετοχή της ΠΑ στη Συνθετική Άσκηση «Ramstein Flag-Virtual»

Από συμμετείχε στη συνθετική άσκηση του ΝΑΤΟ με την επωνυμία «Ramstein Flag-Virtual (RAFL-V)».

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από 12 κράτη, ενώ η ΠA συμμετείχε με προσωπικό της Μοίρας Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (ΜΕΣΕ) του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής και των 110, 111, 115 και 116 Πτερύγων Μάχης.

Σκοπός ήταν η παροχή εκπαίδευσης στη σχεδίαση και την εκτέλεση σύνθετων αποστολών σε όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων, ενώ το σενάριο της άσκησης είχε διαμορφωθεί για να υποστηρίξει και την εκτέλεση της επικείμενης LIVEX συμμαχικής άσκησης «Ramstein Flag-24», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε από τις εγκαταστάσεις της ΜΕΣΕ, μέσω της διασύνδεσης σε διαβαθμισμένο συμμαχικό δίκτυο, με τους Τακτικούς Εξομοιωτές που διαθέτει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΠΑ, μέσω των συστημάτων της ΜΕΣΕ, είναι η μόνη απομακρυσμένα συμμετέχουσα Δύναμη με Ιπτάμενο προσωπικό σε Τακτικούς Εξομοιωτές. Το Ιπτάμενο προσωπικό του συνόλου των υπολοίπων Δυνάμεων επιχειρούσε με φυσική παρουσία από τις εγκαταστάσεις του USAFE – AFAFRICA Warfare Center στο Ramstein.

Το άσχημο σε όλα αυτά είναι πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου γύρω από την Ουκρανία, στην οποία έτσι όπως έχει καταλήξει η όλη κατάσταση, έχουν επενδυθεί 150 δισ δολάρια τουλάχιστον, τα οποία οι δυτικοί ελπίζουν να τα πάρουν πίσω εκμεταλλευόμενοι τον ορυκτό πλούτο της χώρας ( λίθιο , μαγγάνιο, κά), μόνο που οι Ρώσοι κατέχουν ήδη τα 2/3 αυτών των πλούσιων σε μέταλλα περιοχών και δεν σκοπεύουν να το κουνήσουν από εκεί αφού προσάρτησαν την Ανατολική Ουκρανία. 

Tags
Back to top button