Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μαζική παράδοση Ουκρανών που στρατολογήθηκαν με την βία (Βίντεο)-Επίγεια ρωσικά drones πολιορκούν ουκρανικές πόλεις

Μαζική παράδοση Ουκρανών στρατιωτών έλαβε χώρα πριν λίγες ώρες στο πεδίο της μάχης, ενώ αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και σχετικό βίντεο που επιβεβαιώνει τις αναφορές. 

Ρώσοι κομάντος με θερμοβαρικά TOS-1A καίνε ζωντανούς Ουκρανούς στρατιώτες στο Τσάσοφ Γιαρ - Προελαύνουν οι αλεξιπτωτιστές της Μόσχας (Βίντεο)

Πιο συγκεκριμένα, ο λογαριασμός Zlatti71 δημοσίευσε σήμερα ένα βίντεο που δείχνει στρατιωτικό προσωπικό του 3ου Τάγματος της 110ης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να παραδίνεται ομαδικά σε Ρώσους στρατιώτες της 1ης Σλαβικής Ταξιαρχίας Φρουρών. 

Οι Ουκρανοί είπαν στους Ρώσους πως στρατολογήθηκαν χωρίς την θέλησή τους και στάλθηκαν με την βία στο μέτωπο από τους ανώτερους αξιωματικούς τους. Έτσι δεν μπορούσαν παρά να παραδοθούν στον ρωσικό στρατό.

Ρωσικά Drones Πραγματοποιούν Εφόδους Κατά Ουκρανικών Θέσεων

Για να διατηρήσει χαμηλές τις έμψυχες απώλειες, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί όλο και περισσότερα μοντέλα μη επανδρωμένων οχημάτων στην ζώνη του ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Και φυσικά δεν μιλάμε για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), αλλά για μη επανδρωμένα επίγεια οχήματα (UGV) τα οποία ξεκίνησαν μόνο πρόσφατα να χρησιμοποιούνται συχνά στην σύρραξη.

Από ότι φαίνεται ο ρωσικός στρατός την τελευταία περίοδο ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τέτοια επίγεια drones για να καλύπτει ομάδες εφόδου και θωρακισμένα οχήματά του. Αυτό που κάνει είναι να στέλνει drones στο πεδίο της μάχης, να τα εξοπλίζει με προπετάσματα καπνού και να τα απελευθερώνει μπροστά από τις θέσεις των Ρώσων ή των Ουκρανών. Έτσι οι Ρώσοι μπορούν να κινήσουν τις δυνάμεις τους υπό μυστικότητα, αιφνιδιάζοντας τον εχθρό τους.

Φρενίτιδα στην Τουρκία με την έγκριση αγοράς 20 μαχητικών F-35 και φρεγατών Constellation από την Ελλάδα

Ο καπνός που δημιουργείται είναι τόσο πυκνός, σκοτεινός και μεγάλος που οι Ρώσοι μπορούν να μετακινήσουν ολόκληρα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης υπό την κάλυψη που τους προσφέρει. Μέχρι πρότινος η Μόσχα χρησιμοποιούσε κανονικά επανδρωμένα οχήματα, συνήθως TDM-2K, για την απελευθέρωση προπετασμάτων καπνού στο πεδίο της μάχης. Παρατηρούμε όμως πως οι Ρώσοι αντικαθιστούν σταδιακά αυτά τα τεθωρακισμένα με νέα μη επανδρωμένα οχήματα, διότι αυτά δεν θέτουν κανέναν Ρώσο στρατιώτη σε κίνδυνο.

Να τονίσουμε όμως πως τα επίγεια drones χρειάζονται ακόμη αρκετή βελτίωση πριν αντικαταστήσουν πλήρως κάποιο όχημα όπως το TDM-2K. Για παράδειγμα, τα ρωσικά UGV δεν μπορούν να καλύψουν με προπετάσματα καπνού τόσο μεγάλη περιοχή όσο τα οχήματα TDM-2K, τουλάχιστον όχι ακόμη.

 

Tags
Back to top button