Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Έξαλλη η Ρωσία με τη ΔΟΕ: Εξευτελιστικοί όροι - Δεν θα στείλουν κανέναν αθλητή τζούντο στο Παρίσι

Η ΔΟΕ έχει ανακοινώσει ότι οι αθλητές από τη Ρωσία, όπως και τη Λευκορωσία, θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες σαν… ουδέτεροι, χωρίς να φέρουν τα χρώματα και το όνομα των πατρίδων τους, με τις σχέσεις των δύο πλευρών να γίνονται ακόμη χειρότερες τώρα λόγω του τζούντο.

Η ΔΟΕ έδωσε μόνο τέσσερα «εισιτήρια» σε Ρώσους αθλητές τζούντο από 14 κατηγορίες συνολικά, γεγονός που έκανε έξαλλη τη ρωσική ομοσπονδία τζούντο αφού είναι συνολικά 17 οι τζουντόκα που έχουν εξασφαλίσει, με βάση τα κριτήρια της ΔΟΕ, την πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έτσι, αντί να μπουν στη διαδικασία να επιλέξουν 4 από τους αυτούς τους 17, αδικώντας τους άλλους 13, η ρωσική ομοσπονδία τζούντο ανακοίνωσε ότι δεν θα στείλει κανέναν.

«Η ρωσική εθνική ομάδα τζούντο δεν θα δεχτεί αυτούς τους εξευτελιστικούς όρους. Τέτοιες ενέργειες της ΔΟΕ υπονομεύουν την αξιοπιστία του Ολυμπιακού κινήματος και καταστρέφουν το καθεστώς των Ολυμπιακών Αγώνων ως το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Από τους 17 τζουντόκα που είχαν εξασφαλίσει Ολυμπιακή πρόκριση, η ΔΟΕ εξουσιοδότησε μόνο τέσσερις από αυτούς να συμμετάσχουν. Χωρίς Ρώσους αθλητές οι αγώνες τζούντο θα είναι ατελείς», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η ΔΟΕ κάλεσε 22 Ρώσους και 17 Λευκορώσους να αγωνιστούν ως ουδέτεροι

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε γνωστό την Πέμπτη (27/6), δημοσιεύοντας μια ενημέρωση της λίστας των Μεμονωμένων Ουδέτερων Αθλητών (AIN) που έχουν επιβεβαιωθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν προσκληθεί να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, ότι 22 Ρώσοι και 17 Λευκορώσοι μπορούν να συμμετάσχουν ως ουδέτεροι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου). Αυτή η δεύτερη λίστα περιλαμβάνει τένις, σκοποβολή και κωπηλασία.

Η ΔΟΕ, η οποία δημοσίευσε στις 15 Ιουνίου μια πρώτη λίστα περιορισμένη σε τέσσερα αγωνίσματα (πάλη, άρση βαρών, ποδηλασία και τραμπολίνο) ανέφερε επίσης ότι είχε λάβει τις πρώτες της αρνήσεις, προερχόμενες από δύο Ρώσους, συμπεριλαμβανομένου του ποδηλάτη Αλεξάντρ Βλασόφ και πέντε Λευκορώσους. Αντίθετα, 18 αθλητές έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους αποδεχόμενοι την πρόσκληση.

Οι μεμονωμένοι ουδέτεροι αθλητές (AIN) είναι αθλητές με Λευκορωσικό ή Ρωσικό διαβατήριο που έχουν επιβεβαιωθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν προσκληθεί να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Οι ποσοστώσεις AIN καθορίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο μέσω των υφιστάμενων αγώνων πρόκρισης και των ειδικών απαιτήσεων καταλληλότητας των Διεθνών Ομοσπονδιών (IFs).

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, καθορίστηκαν αυστηροί όροι επιλεξιμότητας για τους AIN από την Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) τον Δεκέμβριο του 2023.

Η ΔΟΕ είπε ότι σε περίπτωση νίκης, η σημαία του AIN (μεμονωμένοι ουδέτεροι αθλητές) θα υψωθεί κατά τη διάρκεια της τελετής και ο ύμνος του AIN θα παιχτεί χωρίς λόγια. Δεν επιτρέπονται τα εθνικά σύμβολα των πρωταθλητών χωρών.

Τον Μάρτιο του 2024, η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ δημιούργησε μία επιτροπή (Individual Neutral Athlete Eligibility Panel /AINERP) για να αξιολογήσει την καταλληλότητα κάθε αθλητή με ρωσικό ή Λευκορωσικό διαβατήριο για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, καθώς και την καταλληλότητα του προσωπικού υποστήριξης.

Tags
Back to top button