Το 1924, η προσοχή των επιστημονικών κύκλων είχε μαγνητιστεί από την ανεύρεση μερικών περίεργων, όσο και αξιοθαύμαστων πλασμάτων, τα οποία ζούσαν στη Νότιο Κίνα, κατά τα φαινόμενα.
Η πλέον εκπληκτική ανακάλυψη αφορούσε στην ύπαρξη μιας φυλής ανθρώπων, οι οποίοι είχαν μορφή κυνός. Η φυλή αυτή ζούσε σε απομακρυσμένες, σχεδόν απάτητες, περιοχές της ενδοχώρας. Οι «σκυλάνθρωποι» έφεραν χοντρές τρίχες σε ολόκληρο το σώμα τους, ζούσαν στα δέντρα και ήταν εντελώς άγριοι.
Εκείνη την περίοδο, είχε επίσης ανακαλυφθεί μια υπέροχη γαλάζια τίγρης, η οποία είχε προξενήσει κατάπληξη και ζωηρή απορία στους ζωολόγους. Το δέρμα της δεν ήταν ιδιαιτέρως ραβδωτό, αλλά αποτελούνταν από κυανόχρωμη γούνα.
Ο Άγγλος εξερευνητής, που την εντόπισε, ο Harry R. Caldwell, είχε δηλώσει πως η συγκεκριμένη τίγρης είχε φονεύσει και κατασπαράξει εξήντα άτομα μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Ο ίδιος εξερευνητής είχε ανακαλύψει και πλείστα άλλα περίεργα, άγνωστα και σπάνια ζώα και υποστήριζε ένθερμα τη θεωρία πολλών επιστημόνων ότι στη Νότιο Κίνα υπήρχαν πολλές πρωτόγονες φυλές ανθρώπων και δυσεύρετα είδη ζώων.
Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, η ζωή στην απομακρυσμένη κινεζική ενδοχώρα έμοιαζε πολύ με τη ζωή των προϊστορικών χρόνων και θεωρούνταν βέβαιη η ύπαρξη προϊστορικών όντων.
Άλλωστε, ο σοφός κινεζικός λαός διατεινόταν για αιώνες πως στην όμορφη χώρα του κατοικούσαν δράκοντες και ιπτάμενοι όφεις, ενώ εισέπραττε τα ειρωνικά σχόλια των ξένων για τη μεγάλη φαντασιοπληξία του.
Ήδη, όμως, αποδεικνυόταν ότι η φαντασία των υπηκόων του Ουράνιου Κράτους δεν ήταν εντελώς αυθαίρετη, αλλά στηριζόταν σε κάποιο βάθρο πραγματικότητας.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΙ», στις 29/11/2924…