Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μακελειό στο Νταγκεστάν: Ακραίοι ισλαμιστές οι τρομοκράτες – Στους 19 οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες (Βίντεο)

Ακραίοι ισλαμιστές φαίνεται πως είναι οι τρομοκράτες του Νταγκεστάν, που εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις σκοτώνοντας δεκάδες ανάμεσά τους αστυνομικούς, πολίτες αλλά και έναν ιερέα.

Ανάμεσά τους 4 πολίτες, 15 αστυνομικοί και ένας ορθόδοξος ιερέας. Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως πέντε από τους τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί, ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες. 

Κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, «5 άτομα ταυτοποιήθηκαν» αναφέρει η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή,  δεν διευκρινίζει ωστόσο αν εξακολουθούν να διαφεύγουν κάποιοι από τους δράστες των επιθέσεων ή όχι.

Σύμφωνα με το Tass, εκπρόσωποι των τοπικών αστυνομικών Αρχών δήλωσαν ότι οι δράστες είναι οπαδοί μιας διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης και ότι τα άτομα που οργάνωσαν τις επιθέσεις θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επισήμως ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Νταγκεστάν, ωστόσο οι έρευνες φαίνεται να στρέφονται προς ακραίους ισλαμιστές. «Κατανοούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και ποιος ήταν ο στόχος τους», δήλωσε εχθές σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Μέλικοφ, χωρίς όμως να προβεί σε περισσότερες διευκρινίσεις.

Δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ των δραστών ήταν δύο από τους γιους του Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι. Ο 63χρονος Ομάροφ συνελήφθη και θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στο Νταγκεστάν στον απόηχο των πολύνεκρων επιθέσεων, όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικές ώρες από τον λογαριασμό Telegram της τοπικής κυβέρνησης της ρωσικής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο.

Tags
Back to top button