Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ έπληξε το Περού - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής ανοιχτά των ακτών του νότιου Περού σε βάθος 28 χιλιομέτρων (17 μίλια), σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGC).

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για «πιθανά» κύματα έως και 1 έως 3 μέτρα κατά μήκος ορισμένων ακτών στο Περού.

«Με βάση όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, προβλέπονται επικίνδυνα κύματα τσουνάμι για ορισμένες ακτές», ανέφερε το κέντρο.

Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Περού (IGP) εξέδωσε επίσης προειδοποίηση για τσουνάμι - ένα βήμα πιο κάτω από την προειδοποίηση για τσουνάμι - που σημαίνει ότι οι αρχές θα πρέπει να ενεργοποιήσουν πρωτόκολλα για την προστασία του πληθυσμού λόγω της «πιθανής» εμφάνισης τσουνάμι.

Ο σεισμός σημειώθηκε οκτώ χιλιόμετρα (5 μίλια) δυτικά της Atiquipa, περίπου 600 χιλιόμετρα (372 μίλια) νότια της πρωτεύουσας Περού.

Το Περού, και το μεγαλύτερο μέρος της ακτής του Ειρηνικού της Νότιας Αμερικής, βρίσκονται στα σύνορα δύο τεκτονικών πλακών: της νοτιοαμερικανικής πλάκας, που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου, και της πλάκας Nazca, που εκτείνεται σε όλο τον Ειρηνικό κατά μήκος του μεγαλύτερου μέρους της ακτής.

Λήμνος: Σεισμός 3,9 Ρίχτερ βόρεια του νησιού

 

 

Tags
Back to top button