Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βίντεο απάντηση στο Ισραήλ με Ιρανούς Φρουρούς στο Λίβανο-Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ στις ΗΠΑ ζητώντας στρατιωτική “ομπρέλα”

Ανάρτηση ιρανικού ΜΜΕ σε κοινωνικό δίκτυο, δείχνει Ιρανούς Φρουρούς της επανάστασης να εισέρχονται σε τούνελ στον Λίβανο, προκαλώντας συναγερμό στο Ισραήλ και στην κυβέρνηση του.      

Οι ειδικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δημοσίευσαν ένα βίντεο που δείχνει σήραγγες στον Λίβανο και μέλη τους.

Ο ξυλοδαρμός του Έλληνα στη Γερμανία μέχρι θανάτου έγινε επειδή φορούσε σταυρό-Σοκάρουν οι νέες πληροφορίες

Δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρουν εδώ και ημέρες  ότι Φρουροί της ιρανικής επανάστασης και χιλιάδες πολιτοφύλακες ετοιμάζονται για το Λίβανο, ενώ σε όλα αυτά υπάρχει και τουρκικός δάκτυλος.

Η ζήτησε από τον Άξονα της Αντίστασης να προετοιμάσει ειδικές δυνάμεις για να βοηθήσουν τις μονάδες ελίτ με την ονομασία Redwan της Χεζμπολάχ, σε περίπτωση πολέμου με το Ισραήλ.
 
«Αυτές οι ειδικές δυνάμεις είναι σκληραγωγημένες και έχουν λάβει μέρος στην απελευθέρωση πόλεων της Συρίας και του Ιράκ από το ISIS», καταλήγουν οι Ιρανοί.

Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ στις ΗΠΑ ζητώντας στρατιωτική “ομπρέλα” κατά του Ιράν

Όταν ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι είχε σχέδιο επίθεσης στον Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας τετραπλασιάστηκε στην περιοχή της Χάιφα, 30 χιλιόμετρα από τα λιβανικά σύνορα,

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί τις ημέρες της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν μετά τον βομβαρδισμό της πρεσβείας της Τεχεράνης στη Δαμασκό.

Αλλά αυτή τη φορά, οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στρατιωτικά από ό,τι μπόρεσαν οι Αγιατολάχ της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, η Χεζμπολάχ διαθέτει οπλοστάσιο 150.000 ρουκετών και θα είναι σε θέση να χτυπήσει το Ισραηλινό κράτος με 5.000 βλήματα την ημέρα.

Το Τελ Αβίβ φοβάται ότι η στρατιωτική τεχνολογία που έχει στην κατοχή του το λιβανέζικο ισλαμιστικό κίνημα μπορεί να προκαλέσει ζημιές στο έδαφος, τσαλακώνοντας την εικόνα του Ισραήλ ως ασυναγώνιστης και άθικτης υπερδύναμης.

Δένδιας: Εγκρίθηκε η προμήθεια 20 F-35

Όπως και το 2006, ο πόλεμος είναι στα πρόθυρα να ξεσπάσει παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ για μεσολάβηση μέσω του  του  Άμος Χόχσταϊν, ο οποίος έχει κάνει καριέρα στα κέντρα εξουσίας των ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον στέλνει τον  Άμος Χόχσταϊν για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά στη Μέση Ανατολή για να αποφευχθεί ένας νέος πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και των Ισραηλινών, σε ένα εκρηκτικό πλαίσιο λόγω της συνεχιζόμενης σφαγής στη Γάζα, όπου ο Νετανιάχου δεν επιδιώκει την ειρήνη, αλλά μια αδύνατη «ολική» νίκη.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο γίνονται όλο και πιο βαριές, σκοτώνοντας 450 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων αμάχων. Με τη σειρά της, η Χεζμπολάχ έχει πραγματοποιήσει στρατιωτικές ενέργειες με ολοένα και πιο ισχυρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ το Ισραήλ διεξήγαγε βαθιές και στοχευμένες επιθέσεις δολοφονίας, όπως αυτή που αφορούσε την εξόντωση του διοικητή της Χεζμπολάχ Ταλέμπ Σάμι Αμπντάλα στις 11 Ιουνίου.

Από στρατιωτική άποψη, είναι πολύ ενδιαφέρον ότι η Χεζμπολάχ έχει αποδειχθεί ικανή να καταρρίψει ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έχει εκτοξεύσει πυραύλους στα αεροσκάφη του Ισραήλ και μάλιστα έχει πραγματοποιήσει μια συμβολική επίθεση εναντίον μιας μονάδας της ασπίδας αεράμυνας του Ισραήλ, του περίφημου Iron Dome.

Ποιος είναι όμως ο στόχος της Χεζμπολάχ;

Σύμφωνα με Λιβανέζους εμπειρογνώμονες, το κίνημα σκοπεύει να επιδείξει την προηγμένη στρατιωτική και αποτρεπτική του ικανότητα, αλλά χωρίς να ξεκινήσει μια σύγκρουση μεγάλης κλίμακας, στην οποία η λιβανική κοινωνία είναι κατά, και ίσως και ο σύμμαχός της το Ιράν.

Από την άλλη πλευρά, οι Ισραηλινοί έπρεπε να εκκενώσουν χιλιάδες ανθρώπους από τη βόρεια Γαλιλαία και συνειδητοποίησαν ότι η Χεζμπολάχ είναι ικανή να χρησιμοποιήσει προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία, κάτι που το Ισραήλ δεν έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει από τους εχθρούς του στην περιοχή.

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γκάλαντ πήγε στην Ουάσιγκτον, με στόχο να εκφράσει την προθυμία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να παράσχουν την ίδια ομπρέλα ασφαλείας που είχαν δώσει στο Ισραήλ, όταν το Ιράν επιτέθηκε στο εβραϊκό κράτος τον Απρίλιο.

Η απάντηση ήρθε με τη μορφή της δήλωσης του αρχηγού του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, Στρατηγού Τσαρλς Μπράουν, ότι οι ΗΠΑ δεν θα επέμβουν στο πλευρό του Ισραήλ εάν άνοιγε πολεμικό μέτωπο κατά της Χεζμπολάχ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να αποφύγουν κλιμάκωση, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή τη φορά, η γραμμή χάραξε ένας στρατηγός, όχι ένας πολιτικός, κάτι που μπορεί επίσης να είναι μια σκόπιμη κίνηση, η οποία πιθανόν να είναι παγίδα για πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ και του Ιράν ενδεχομένως.

Tags
Back to top button