Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

F1 Βαρκελώνης: Πρώτος στην 2η μέρα δοκιμών ο Κ.Ράικονεν (φωτό)

Τα φετινά μονοθέσια έχουν λόγω των αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς, φαρδύτερα ελαστικά και φαρδύτερα αμαξώματα. Χτες πρώτη μέρα δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης ταχύτερος ήταν ο Χάμιλτον με τη Mercedes.

Ο Βρετανός τόσο χτες όσο και σήμερα μοιράστηκε το μονοθέσιο με τον έτερο οδηγό των πρωταθλητών το Φινλανδό Βάλτερι Μπότας. Πιθανόν έτσι είναι πιο εύκολο το πρόγραμμα για τους οδηγούς της ομάδας που χτες συμπλήρωσαν 152 γύρους ή 708km αν προτιμάτε. 

Ακριβώς την ίδια τακτική ακολούθησαν και σήμερα στη Mercedes με το Χάμιλτον να συμπληρώνει το πρωί 66 γύρους όσους ακριβώς διαρκεί ένας αγώνας στο Μοντμελό. 

Θυμίζουμε πως το Ισπανικό GP φέτος είναι προγραμματισμένο για τις 14/5. Ο Βρετανός πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο το πρωί με τη πολύ μαλακή γόμα. 

Προσέξτε το διπλό μορφοποιητή ροής αέρα εμπρός από την πίσω πτέρυγα. Κατευθύνει ομαλά προς τα κάτω τη ροή αέρα βελτιώνοντας την αεροδυναμική απόδοση της πίσω πτέρυγας.

Το απόγευμα ήταν ο Ράικονεν που κατόρθωσε έστω και για λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου (23) να κινηθεί ταχύτερα από το Βρετανό με τη Mercedes.  Αξίζει να τονιστεί πως ο Ράικονεν πέτυχε την επίδοση αυτή με χαμηλό φορτίο καυσίμου και με τη μαλακή γόμα. Δια γυμνού οφθαλμού στην πίστα η SF70H δείχνει εξαιρετικά καλοζυγισμένη, τολμώ να πω ότι πρόκειται για εντυπωσιακό βήμα προς τα εμπρός για την Ιταλική ομάδα. Αν στη  πορεία δεν αλλάξει κάτι δραματικά οι κόκκινοι θα μπορέσουν φέτος να κυνηγήσουν τις Mercedes. 

O Μαξ Φερστάπεν με την RB13 σήμερα στην είσοδο της στροφής 10. 

H Red Bull είναι προφανές ότι κάνει δοκιμές με μια βασική έκδοση του μονοθεσίου, σίγουρα θα υπάρξει βελτίωση στο αεροδυναμικό πακέτο μέχρι τον πρώτο αγώνα. Εντυπωσιάζει η διαφορά απόστασης ανάμεσα στο εμπρός και πίσω μέρος (rake). 

Η W08 ξεχωρίζει για τη σταθερότητά της στο φρενάρισμα αλλά και την άμεση αλλαγή πορείας. Ο Βάλτερι Μπότας έχει ακόμη δρόμο για να βρει τα πατήματά του με τη Mercedes.  Ένα γενικό σχόλιο που δεικνύει ότι εφαρμόστηκαν επιτυχημένα οι τεχνικές αλλαγές είναι πως όλα τα μονοθέσια έχουν σαφώς καλύτερο κράτημα χάρη και στα φαρδύτερα ελαστικά της Pirelli. 

Τα πίσω ελαστικά της Pirelli είναι 8 cm πιο φαρδιά. 

Μάλιστα βάση σχεδιασμού τα νέα ελαστικά είναι πολύ πιο ανθεκτικά σε θερμικές καταπονήσεις. Έτσι οι οδηγοί μπορεί να πιέζουν περισσότερο, είναι ενδεικτικό ότι ο σημερινός χρόνος του Iceman βρίσκεται σχεδόν 1.5sec κάτω από την περσινή pole. 

Προβλήματα για τις δυο πάλαι ποτέ κραταιές Βρετανικές ομάδες. Στη Williams μετά την πρωινή έξοδο του Λανς Στρολ έχασαν τη μέρα προσπαθώντας να επισκευάσουν το μονοθέσιο. Στη McLaren χτες είχαν προβλήματα με τη δεξαμενή λαδιού, σήμερα έχασαν δύναμη από τον θερμικό κινητήρα. 

 

Τα νέα φαρδύτερα ελαστικά μπροστά από το motorhome της Pirelli. 

Κατεβαίνω ν' ακούσω τι έχει να πει ο Στόφελ Βαντούρν με την ολοκλήρωση της ημέρας για τη νέα McLaren Honda και επιστρέφω με χρόνους και λεπτομέρειες. Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη...

Tags
Back to top button