Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε και καταστρέφετε το αυτοκίνητό σας

Οι περισσότεροι και ειδικά της κατάστασης που επικρατεί, χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους σε καθημερινή βάση, καθώς είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πάνε γρήγορα στη δουλειά τους χωρίς το στρίμωγμα στα ΜΜΜ.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά των περισσότερων οικογενειών δεν είναι και πολύ καλά εξαιτίας της κρίσης.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν γίνεται να αλλάζεις αυτοκίνητο κάθε φορά που κάτι παθαίνει αυτό που έχεις. Για αυτό θα πρέπει να το προσέχεις περισσότερο για να έχεις ένα αυτοκίνητο απολύτως λειτουργικό.

Δες ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις:

Απότομο φρενάρισμα. Αν είσαι ένας από αυτούς που σταματάνε την τελευταία στιγμή καλό θα ήταν να το σταματήσεις. Η φθορά που προκαλείς στα φρένα σου είναι πολύ μεγάλη και θα χρειαστεί να κάνεις αλλαγή πολύ πιο γρήγορα. Φρέναρε πιο αργά και πιο σταδιακά, καθώς είναι καλύτερο και για το αυτοκίνητό σου αλλά και για τους γύρω σου

Γρήγορη επιτάχυνση. Όσο πιο γρήγορα προσπαθείς να επιταχύνεις τόσο περισσότερες υλικές ζημιές προκαλείς. Εκτός της περισσότερης βενζίνης που καταναλώνεις, δημιουργείς πρόβλημα στα ελαστικά και στις αναρτήσεις.

Χτύπημα στις λακκούβες. Οι λακκούβες είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι δρόμοι είναι γεμάτοι λακούβες και πολλές φορές δεν προσπαθούμε να τις αποφύγουμε. Προσπάθησε να οδηγείς με λιγότερη ταχύτητα όταν περνάς από τέτοια σημεία.

Να μην αλλάζεις συχνά λάδια. Η αλλαγή λαδιών θα πρέπει να γίνεται περίπου κάθε 5.000 χιλιόμετρα. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο καθώς υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν αποφασίσεις αν θα αλλάξεις λάδια ή όχι. Φυσικά αν ξεπεράσεις κατά πολύ το όριο τότε θα αρχίσεις να έχεις φθορές.

Φθηνό καύσιμο. Φυσικά υπάρχουν βενζινάδικα που έχουν την βενζίνη σε πολύ χαμηλές τιμές. Κάποια βενζινάδικα όμως έχουν την τιμή της βενζίνης ακόμα πιο κατεβασμένες. Θα πρέπει να προσέξεις ποια βενζινάδικα έχουν καλή βενζίνη και ποια όχι.

Λάθος ανταλλακτικά. Το service του αυτοκινήτου γίνεται μετά από κάποια χιλιόμετρα. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς τα αυθεντικά ανταλλακτικά για το μοντέλο που έχεις και να μην πηγαίνεις σε πιο φθηνές λύσεις. Δεν μπορείς να γνωρίζεις αν κάποια στιγμή θα σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Δεν οδηγείς αρκετά. Το αυτοκίνητο θα πρέπει κινείται αρκετά για να ανανεώνεται η μπαταρία του. Η μηχανή του θα πρέπει να δουλεύει αρκετά. Όσο περισσότερο κάθεται τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να βγάλει κάποιο πρόβλημα εξαιτίας της ακινησίας.

Να κρατάς τον λεβιέ ταχυτήτων. Πολλοί άνθρωποι έχουν το κακό συνήθειο να ξεκουράζουν το χέρι τους πάνω στον λεβιέ ταχυτήτων. Μπορεί να είναι βολικό αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες να προκαλέσεις ζημιά στο σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Οδήγηση με κρύα μηχανή. Το καλοκαίρι η μηχανή του αυτοκινήτου δεν βρίσκεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τον χειμώνα όμως όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, καλό θα ήταν να περιμένεις να ζεσταθεί λίγο το αυτοκίνητο πριν ξεκινήσεις. Τα παλιά αυτοκίνητα θέλουν περισσότερο χρόνο να ζεσταθούν από ότι τα πιο καινούρια.

Λίγη βενζίνη στο ντεπόζιτο. Στα πιο καινούρια αυτοκίνητα δημιουργείται πρόβλημα όταν ο δείκτης της βενζίνης είναι κάτω από τη μέση συνέχεια. Καλό θα ήταν να προσπαθείς να βάζεις βενζίνη για να κρατάς τον δείκτη όσο γίνεται πάνω από τη μέση. Είναι προτιμότερο να ξοδέψεις σε βενζίνη που θα χρησιμοποιήσεις, παρά σε βλάβη του αυτοκινήτου.

Tags
Back to top button