Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΟΝΤΑ

Αλιεύθηκε κουφάρι πλησιόσαυρου στη Νέα Ζηλανδία το 1977;

Στις 20 Ιουλίου του 1977, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press μετέδιδε από το Τόκιο μια πραγματικά συγκλονιστική είδηση.Σύμφωνα με την είδηση, το ιαπωνικό αλιευτικό σκάφος “Zuiyo-Μaru”, το οποίο ψάρευε κοντά στη Νέα Ζηλανδία τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς, έπιασε στα δίχτυα του το κουφάρι ενός τέρατος βάρους δύο τόνων. Το παράξενο πλάσμα έμοιαζε με εκείνο της λίμνης Λοχ Νες στη Σκωτία, όπως ανέφερε ο διευθυντής της αλιευτικής εταιρίας, ο οποίος εξέτασε αργότερα φωτογραφίες του μήκους δέκα μέτρων θαλασσίου ζώου!“Μερικοί από το πλήρωμα νόμιζαν ότι ήταν φάλαινα, άλλοι χελώνα χωρίς καύκαλο και μερικοί παρατηρούσαν αστειευόμενοι ότι ήταν τέρας”, δήλωσε ο 39χρονος Michihiko Yano, ο οποίος παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου στο Τόκιο φωτογραφίες του ζώου, που έμοιαζε με προϊστορικό. Το παράξενο ζώο ανελκύστηκε στο αλιευτικό.“Τότε δεν ήμουν βέβαιος τι ήταν, αλλά όταν, μετά την επιστροφή μου στην πατρίδα, τον περασμένο μήνα, είδα σχεδιαγράμματα του τέρατος του Λοχ Νες, παρατήρησα ότι έμοιαζε με αυτό”, πρόσθεσε ο Yano.Σε σύγχυση βρίσκονταν και εξέχοντες υδροβιολόγοι. Πολλοί, όπως ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τόκιο, Fujiro Yasuda, οποίος είχε μελετήσει τις φωτογραφίες του Michihiko Yano, δήλωσε ότι οι επιστήμονες ήταν βέβαιοι ότι δεν επρόκειτο για φάλαινα, χελώνα, φώκια, δελφίνι ή καρχαρία. Πρόσθεσε ότι έμοιαζε με πλησιόσαυρο, ένα θαλάσσιο ερπετό που έζησε πριν από 108.000.000 χρόνια τουλάχιστον.Ο Παλαιοντολόγος του Πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα, Shikama, δήλωσε ότι αν επρόκειτο περί πλησιόσαυρου, τότε η αλίευσή του αποτελούσε μια από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις των τελευταίων 100 ετών. Οι Ιάπωνες ψαράδες ξαναέριξαν το ζώο στη θάλασσα. Το κράτησαν στο σκάφος επί μια ώρα φωτογραφίζοντας και σχεδιάζοντάς το. Μετά, το ξαναέριξαν στη θάλασσα, διότι βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης.Σύμφωνα με την περιγραφή του Michihiko Yano, το παράξενο ον είχε δυο μπροστινά και δυο οπίσθια πτερύγια, μακρύ κεφάλι 45 εκατοστών, λαιμό μήκους 1,5 μέτρου και ουρά 2 μέτρων.Η εταιρία στην οποία ανήκε το αλιευτικό, είχε δώσει διαταγή στα άλλα αλιευτικά που βρίσκονταν στην περιοχή να ψάξουν να βρουν το πτώμα ή αν ήταν δυνατό να προσπαθήσουν να πιάσουν ένα από αυτά τα θαλάσσια τέρατα, που όπως πιστευόταν, ήταν από τα ελάχιστα επιζώντα έμβια όντα της προϊστορικής εποχής.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 21/07/1977…
Tags
Back to top button