Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΟΝΤΑ

Ακρωτηριασμός θαλάσσιου τέρατος από Σκωτσέζους αλιείς, το 1936…

Στις 30 Αυγούστου του 1936, ημέρα Κυριακή, το πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους «Daisy», ενώ προσπαθούσε να ανασύρει τα δίχτυα του, τα οποία είχε ρίξει κοντά στις ακτές των Νήσων Shetland, βόρεια της Σκωτίας, αντιλήφθηκε πως κάποιο ασυνήθιστο βάρος τα εμπόδιζε να ανέλθουν.

Τότε, οι αλιείς χρησιμοποίησαν το βίντσι, για να ανελκύσουν το φορτίο και μετά από λίγο, είδαν κατάπληκτοι να προβάλει από το νερό, τυλιγμένο στα δίχτυα, ένα θαλάσσιο τέρας, ένα πλάσμα αλλόκοτο, που όμοιό του οι έμπειροι ψαράδες των άγριων, βορείων θαλασσών δεν είχαν αντικρίσει ποτέ άλλοτε.

Το θαλάσσιο τέρας άρχισε να κινείται απειλητικά μέσα στα δίχτυα και οι αλιείς διέκριναν ξεκάθαρα μια πελώρια ουρά όφεως να χτυπά με λύσσα το πλοίο τους. Έτσι, όρμησαν καταπάνω του με πελέκεις και κατόπιν σφοδρής και υπεράνθρωπης πάλης, κατόρθωσαν να κόψουν δύο τεμάχια σάρκας από την ουρά και το κυρίως σώμα του θαλάσσιου κήτους.

Τελικά, το θαλάσσιο τέρας κατάφερε να διασπάσει το δίχτυ και καθώς ήταν ακρωτηριασμένο και αιμόφυρτο, άρχισε να καταβυθίζεται.

Οι Βρετανοί επιστήμονες, που εξέτασαν τις σάρκες του θηρίου, αποφάνθηκαν ότι δεν ανήκαν σε κάποιο ήδη γνωστό θαλάσσιο ζώο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 02/09/1936…

Tags
Back to top button