Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Υπάρχει ένα σημείο πάνω από την Νότια Αμερική που απαγορεύεται να πετάνε δορυφόροι (βίντεο)

Η πιο κοντινή ζώνη ακτινοβολίας στη Γη βρίσκεται πάνω από τη Νότια Αμερική. Ονομάζεται «Ανωμαλία του Νότιου Ατλαντικού» και εκπέμπει υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας, ικανά για να καταστρέψουν τους δορυφόρους που τυχόν περνάνε από επάνω.

Συνήθως οι επικίνδυνες ζώνες ακτινοβολίας βρίσκονται περίπου 50.000 χιλιόμετρα πάνω από την Γη. Στο σημείο όμως αυτό στην Νότια Αμερική, η επικίνδυνη ζώνη ακτινοβολίας βρίσκεται μόλις στα 180 χιλιόμετρα!

Η ακτινοβολία στο σημείο αυτό είναι ικανή να διαλύσει κάθε είδους ηλεκτρονικό σύστημα! Από ένα απλό λάπτοπ έως και το σύστημα πλοήγησης ενός δορυφόρου.

Στην  «Ανωμαλία του Νότιου Ατλαντικού» μάλιστα πριν μερικά χρόνια, καταστράφηκε ένα από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια της Ιαπωνίας.

Βέβαια, το ευχάριστο είναι ότι τα 180 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, που βρίκεται η επικίνδυνη ακτινοβολία, δεν είναι ικανή απόσταση για να βλάψει τους ανθρώπους στο έδαφος. 

Δείτε το video 

 

 

Tags
Back to top button