Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Δείτε πώς μπορείτε να διαβάσετε ένα μήνυμα στο Instagram χωρίς να φανεί στον αποστολέα

Αυτό που γνωρίζαμε για το Instagram, είναι ότι δεν μπορούμε να διαβάσουμε ένα μήνυμα χωρίς να φανεί στον αποστολέα ότι διαβάστηκε.

Αυτό ανατρέπεται τώρα με ένα κόλπο που λίγοι γνωρίζουν.

Πράγματι, αυτό που ισχύει είναι πως ο παραλήπτης ενός μηνύματος στο Instagram δεν μπορεί να το διαβάσει χωρίς να φανεί αυτό και στον αποστολέα.

Αν και υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης της σχετικής επιλογής, αυτό θα επηρεάσει γενικά όλες τις επαφές, ενώ και οι ίδιοι οι χρήστες δεν θα μπορούν να γνωρίζουν εάν διαβάστηκε και κάποιο δικό τους μήνυμα.

Το χρήσιμο κόλπο

Υπάρχει, συγκεκριμένα, μία νέα λειτουργία (Restrict) στο Instagram που επιτρέπει στους χρήστες να διαβάζουν τα μηνύματα που λαμβάνουν από άλλους χρήστες, χωρίς να ενεργοποιείται η σχετική ένδειξη «Διαβάστηκε».

Βάσει αυτού, συγκεκριμένες επαφές μας δεν μπορούν να δουν ούτε εάν είμαστε online, ούτε εάν διαβάσαμε τα μηνύματά τους.

Βέβαια αυτό συνοδεύεται και από κάποιες άλλες αλλαγές.

Για παράδειγμα, τα σχόλια των συγκεκριμένων χρηστών κάτω από αναρτήσεις δεν θα είναι ορατά, παρά μόνο στο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Για να δει κάποιος τα σχόλιά τους, θα πρέπει να το εγκρίνουν ή αλλιώς να τα διαγράψουν ή να αγνοήσουν.

Επίσης, δεν θα έρχονται ειδοποιήσεις σχετικά με σχόλια των συγκεκριμένων χρηστών που επί της ουσίας «αποκλείονται».

Για να ενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία, μπορείτε να πατήσετε πάνω σε κάποιο μήνυμα για να εισέλθετε στη συνομιλία με τον χρήστη που θέλετε να αποκλείσετε.

Στη συνέχεια, πατάτε το «i» στο πάνω μέρος του chat και έπειτα το «Restrict» - «Restrict Account».

Ένας άλλος τρόπος είναι να το κάνετε μέσα από τις Ρυθμίσεις (Settings - Privacy - Restricted Accounts).

Tags
Back to top button