Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Υδρολίσθηση: Τι πρέπει να ξέρετε για να μην τα δείτε… όλα!

Μια που ολοένα και περισσότερες βροχές έχουμε το τελευταίο διάστημα καλό είναι να ξέρετε ορισμένα πράγματα που έχουν σχέση με την υδρολίσθηση. Πολλοί οδηγοί ακούν τη λέξη αυτή αλλά δεν ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει υδρολίσθηση. Το aquaplaning δηλαδή παρατηρείται  όταν βρέχει, μεταξύ πέλματος ελαστικού και δρόμου. Τότε παρεμβάλλεται ένα στρώμα νερού.  

Όταν η ποσότητα του νερού είναι μεγάλη τότε το ελαστικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Παρά τη σχεδίαση που έχει, δεν μπορεί να διώξει τον υδάτινο εχθρό.

Και λέμε εχθρό γιατί λίγοι είναι οι οδηγοί που γνωρίζουν τα μυστικά της υδρολίσθησης.

Συνήθως, το φαινόμενο αυτό παρατηρείται όταν τα νερά λιμνάζουν στην επιφάνεια του οδοστρώματος. Σε συνδυασμό με την υψηλή ταχύτητα, δημιουργείται υδρολίσθηση και τότε ο οδηγός που ξαφνιάζεται χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις και ιδιαίτερα σε όσους ξαφνιάζονται, ο επανέλεγχος του αυτοκινήτου είναι δύσκολος. Χρειάζεται και πείρα από πλευράς του οδηγού αλλά και τύχη.

Ένας τρόπος για να αποφύγουμε την υδρολίσθηση είναι να μειώσουμε ταχύτητα όταν βρέχει και δεν έχει απορροφητικότητα η άσφαλτος.

Με μειωμένη ταχύτητα το αυτοκίνητο πατάει καλύτερα στο δρόμο και  οι αυλακώσεις εξόδου νερού στα λάστιχα λειτουργούν πιο σωστά.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι απαλές κινήσεις  με το τιμόνι και το γκάζι.

Οι απότομες κινήσεις και τα φρεναρίσματα μπορούν να μας οδηγήσουν εκτός δρόμου χωρίς να το καταλάβουμε. Και αυτοί που θα χαρούν περισσότερο είναι οι φαναρτζήδες.

Tags
Back to top button