Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Wankel: Ο περίφημος περιστροφικός κινητήρας της Mazda επιστρέφει (φώτο)

O Wankel ξανά στο προσκήνιο… 

Τελικά φαίνεται ότι ο περίφημος περιστροφικός κινητήρας Wankel δεν θα ξεφύγει από την ηλεκτρική επέλαση του άμεσου μέλλοντος, αφού η Mazda σχεδιάζει να τον επαναφέρει στην παραγωγή, αυτή τη φορά όμως μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της φίρμας σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης είναι πολύ πιθανό στο πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας να υπάρχει και ένας νέος βενζινοκινητήρας Wankel. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί και στην πράξη, το νέο ηλεκτρικό της Mazda θα κινείται από τον ηλεκτροκινητήρα, με τον Wankel να παίζει το ρόλο του φορτιστή των μπαταριών, παρέχοντας έξτρα ενέργεια και αυτονομία, χωρίς να στέλνει δύναμη στους τροχούς του αυτοκινήτου. Σε ό,τι αφορά στο νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda, αυτό αναμένεται να τοποθετηθεί στη μικρή ή μικρομεσαία κατηγορία αυτοκινήτων. Η παρουσίασή του θα γίνει το 2019 και, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, θα είναι ο προπομπός μιας σειράς νέων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων που θα μας φέρει η Mazda από το 2021 και μετά.  

 

Tags
Back to top button