Αποκαλύψεις για την ζωή του, την προσωπικότητά του και τα θέλω του έκανε το Τζέισον-Αντιγόνη…
Μιλώντας στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη Μετά τα Μεσάνυκτα, στον Alpha, εξήγησε γιατί θέλει να τον αποκαλούν «Το». Οπως είπε, το «Το» σημαίνει «το άτομο» και για αυτό είναι επιλογή του να αποκαλείται έτσι. Παράλληλα όσον αφορά το δεύτερο όνομά του, σχολίασε πως η Αντιγόνη είναι το σύμβολο της αντίστασης του παιδιού και αυτό τον εξέφραζε.
Το Τζέισον-Αντιγόνη και το bullying
Κατά την συζήτησή του με την Ελεονώρα Μελέτη, το Τζέισον-Αντιγόνη μίλησε και για τα παιδικά του χρόνια. «Το bullying φορέθηκε έτσι εύκολα, γιατί δεν ήθελα να αποδείξω πόσο άνδρας είμαι. Το bullying το κρατούσα μέσα μου και δεν το μοιραζόμουν τότε», είπε, συμπληρώνοντας πως σήμερα έχει ακούσει πολλά για την εμφάνισή του, αλλά δεν απαντά ποτέ.
Όπως ο ίδιος είπε, έζησε την απελευθέρωση όταν πήγε στο Πανεπιστήμιο, καθώς τότε ξεκίνησε να μάχεται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, των τρανς, των βίγκαν, των άθεων και να πολεμά καθετί φασιστικό και ομοφοβικό, όπως είπε.
Το Τζέισον-Αντιγόνη θέλει να κάνει παιδί
Την ίδια ώρα, τάραξε τα νερά με την αποκάλυψή του, πως θέλει να κάνει παιδί. Όπως είπε, το παιδί του θέλει να μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον με τόσο αγάπη. «Εγώ προσωπικά θα κάνω τα πάντα για να ζήσει όσο πιο καλά γίνεται και θα τον υποστηρίξω. Όσο για το πως θα το προστάτευα… η ίδια συζήτηση είναι περίπου για το αν το παιδί θα ήταν χοντρό. Ακόμη και οι ετερόφυλες οικογένειες γεννούν παιδιά που θέλουν στήριξη και ποτέ δεν γυρνούν να τους την δώσουν», ανέφερε το Τζέισον- Αντιγόνη.
Τέλος, το Τζέισον Αντιγόνη μίλησε και για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. «Ο Ζακ δεν θα γυρίσει πίσω αλλά πρέπει να δικαιωθεί η μνήμη του. Πιστεύω ότι μπήκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο για να σωθεί».
Πώς γνωρίσαμε το Τζέισον-Αντιγόνη
Το Τζέισον-Αντιγόνη Dane έγινε γνωστό στα media όταν την 1η Νοεμβρίου του 2017 βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα του Ειρηνοδικείου του Αμαρουσίου, ώστε να διεκδικήσει τη διαγραφή του φύλου του, από τα επίσημα αρχεία του κράτους.
Ηταν μάλιστα η πρώτη φορά στην ιστορία που εκδικάστηκε αίτημα για διαγραφή ταυτότητας φύλου ενός ανθρώπου από τη ληξιαρχική πράξη της γέννησης του, καθώς δεν αυτοπροσδιορίζεται με το δίπολο φύλων, άντρας – γυναίκα.
Εν τέλει το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου δέχθηκε να εισαγάγει το όνομα Αντιγόνη δίπλα στο ήδη δοσμένο του όνομα, αλλά δεν ικανοποίησε το σκέλος του αιτήματος που αφορούσε σε πλήρη διαγραφή του καταχωρισμένου του φύλου από τα νομικά του έγγραφα, με αποτέλεσμα η υπόθεση να βρίσκεται σε έφεση, προκειμένου να διορθωθεί η αντίφαση της απόφασης αυτής.