Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Α.Τ.Ι.Α.

Το παράδοξο αντικείμενο που συνάντησε η αποστολή του Gemini IV το 1965…

Το Gemini IV ήταν η δεύτερη επανδρωμένη διαστημική πτήση του προγράμματος Gemini της NASA και πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1965, από τις 3 έως τις 7 του ίδιου μήνα.

Το πλήρωμα του Gemini IV αποτελούνταν από τους Έντουαρντ Γουάιτ και Τζέιμς ΜακΝτίβιτ. Το Gemini IV εκτοξεύτηκε μαζί με τον πύραυλο Τιτάν στις 3 Ιουνίο του 1965 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Τη δεύτερη ημέρα της αποστολής, στις 4 Ιουνίου, και ενώ οι δύο αμερικανοί αστροναύτες ήταν σε άριστη φυσική, αλλά και ψυχική κατάσταση, ο Κυβερνήτης του Gemini IV, Τζέιμς ΜακΝτίβιτ, ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της 19ης περιφοράς του διαστημοπλοίου γύρω από τη Γη, εντόπισε ένα αντικείμενο, το οποίο έφερε τεράστιους βραχίονες που εξείχαν από αυτό. Η θέση, όμως, του Ήλιου τον εμπόδισε να το παρατηρήσει καλύτερα.

Ο ΜακΝτίβιτ κινηματογραφούσε οτιδήποτε υπέπιπτε στην αντίληψή του. Εκείνη, όμως, τη φορά δυσκολεύτηκε να το κάνει, λόγω της θέσης του Ήλιου.

Υπεύθυνος του Κέντρου Ελέγχου του Κανάβεραλ, που ρωτήθηκε για το θέμα και συγκεκριμένα για το εάν ανησυχούσε για τον κίνδυνο συγκρούσεως μεταξύ δορυφόρων στο Διάστημα, απάντησε ότι αυτό ήταν μάλλον απίθανο, καθώς τα Κέντρα Ελέγχου παρακολουθούσαν την πορεία όλων των δορυφόρων.

Ανάλογο αντικείμενο, το οποίο δε μπορούσε να προσδιοριστεί, είχαν παρατηρήσει τρεις μήνες νωρίτερα και οι Σοβιετικοί αστροναύτες Αλεξέι Αρχίποβιτς Λεόνοφ και Πάβελ Ιβάνοβιτς Μπελυάγιεφ, κατά τη διάρκεια της αποστολής του Βοσχόντ 2, στην οποία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος διαστημικός περίπατος στην Ιστορία από τον Λεόνοφ. Το Βοσχόντ 2 είχε εκτοξευθεί από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στην Κεντρική Ασία, την Πέμπτη 18 Μαρτίου του 1965, 11:30 π.μ. ώρα Μόσχας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 05/06/1965…

Tags
Back to top button