Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

To μοναδικό φαινόμενο που κατέγραψε η ΝΑSA στο Αιγαίο Πέλαγος – Που οφείλεται (εικόνα)

Η Nasa κατέγραψε το φαινόμενο Sunlight στο Αιγαίο Πέλαγος το οποίο ‘έχει δημοσιεύει στη σελίδα της «Nasa Earth» στο Facebook φωτογραφίες που δείχνουν του Αιγαίου…


Το φαινόμενο του Sunglint είναι θέμα οπτικής. Οι περιοχές όπου η επιφάνεια της θάλασσας είναι πιο λεία αντανακλά περισσότερο φως ηλίου κατευθείαν στον τομογράφο του δορυφόρου. Αντίθετα, το νερό φαίνεται περισσότερο σκοτεινό, όταν το φως είναι διάσπαρτο σε πολλές περισσότερες κατευθύνσεις.

Οι στεγνοί, ήρεμοι άνεμοι από το βορρά είναι συχνό φαινόμενο στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Καθώς αυτές οι μάζες αέρα διατρέχουν τα νησιά και τις βραχώδεις κορυφές τους, μια «σκιά ανέμου» με πολύ πιο ήρεμους ανέμους (και θάλασσες) σχηματίζεται στην υπήνεμες πλευρές των νησιών (σε αυτή την περίπτωση, στις νότιες πλευρές). Οι πιο σκοτεινές περιοχές ανάμεσα στις φωτεινές λωρίδες θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα ταραγμένων ανέμων ή θαλασσών, σημειώνει ο Σταθμός της NASA.

Tags
Back to top button