Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Το φριχτό στοίχειωμα του συνοικισμού Συγγρού, το 1928 (Μέρος 22ο)…

Στο πνευματιστικό κέντρο του Χρήστου Δημάρατου, στην οδό Μαραθώνος, στον αριθμό 38, χρησιμοποιήθηκε ως μέντιουμ ο Μιχαήλ Λήπας. Η συνεδρίαση διευθυνόταν από τον ίδιο τον πνευματιστή Δημάρατο. Το μέντιουμ, εν τούτοις, έλαβε την εντολή να μεταβεί στο στοιχειωμένο σπίτι του συνοικισμού Συγγρού και να επικοινωνήσει με το πνεύμα της ξανθής κόρης.-Έφτασες στο σπίτι; ρώτησε ο Δημάρατος το μέντιουμ.-Ναι, είμαι μέσα στο δωμάτιο.-Τώρα, το καθοδηγητικό πνεύμα του κύκλου μας θα σε βοηθήσει να καλέσεις το ξανθό κορίτσι. Θα εμφανιστεί κοντά σου. Το βλέπεις;-Ναι, έρχεται. Προχωρεί από την κουζίνα.-Τη βλέπεις καθαρά;-Ναι, έχει φως. Τη βλέπω καθαρά, αποκρίθηκε το μέντιουμ.-Περίγραψέ τη μας.-Είναι ξανθιά, με μαλλιά μακριά. Τα ρούχα της είναι σκισμένα. Πρέπει να είναι 28 ετών περίπου. Έχει ύφος νευριασμένο. Φαίνεται σαν τρελή!-Τι ζωή ζούσε στον υλικό κόσμο; Ρώτησέ την, θα σου πει.-Δεν ανήκε στον ελαφρύ κόσμο.-Σε παρακαλώ, να την παρακολουθήσεις από τον καιρό που ήταν στον υλικό κόσμο. Τι ζωή περνούσε μέχρι σήμερα που εμφανίζεται σαν φάντασμα;-Βαρέθηκε τη ζωή. Αγαπούσε έναν νέο, έναν ψηλό άντρα, ο οποίος δεν ήταν και άριστης διαγωγής. Την εγκατέλειψε και από τότε το κορίτσι ταράχτηκε βαθιά και ανεπανόρθωτα. Μια μέσα, ενώ βρισκόταν σε κάποιο κέντρο διασκέδασης, για χορό νομίζω, συνάντησε τον πρώην εραστή της. Αφού προηγήθηκε μια ζωηρή συζήτηση ανάμεσά τους, ο νέος τη ράπισε. Η κοπέλα, τότε, αλλόφρων, ξέσκισε τα ρούχα της και τρελή πλέον, όρμησε έξω, διέσχισε διάφορους δρόμους του συνοικισμού, συνάντησε έναν διαβάτη, του επιτέθηκε, τον λιθοβολούσε μες στην παραζάλη της και νομίζοντας ότι ο άνθρωπος αυτός έπεσε να κρυφτεί μέσα σ’ ένα πηγάδι, ρίχτηκε κι αυτή ξοπίσω του για να τον βρει, αλλά δε βρήκε παρά τον θάνατο.-Γιατί η ξανθή κόρη εμφανίζεται στο συγκεκριμένο σπίτι; ρώτησε ο Δημάρατος.-Επειδή το μέρος εκείνο ήταν δικό της, λέει. Για ενάμιση μήνα δεν την έβρισκαν και έμενε το σώμα της άκλαυτο και άθαφτο.-Τη βρήκαν κατόπιν και την έθαψαν; ζήτησε να μάθει ο πνευματιστής.-Όχι, παραμένει στο πηγάδι, απάντησε λυπημένα το μέντιουμ.-Από πού κατάγεται;-Από τη Σμύρνη, αλλά γεννήθηκε αλλού. Είναι ορφανή και από μάνα και από πατέρα.-Ποιες μέρες εμφανίζεται;-Τρίτη προς Τετάρτη και Πέμπτη προς Παρασκευή, τη νύχτα.-Σκοπεύει να μας παρουσιαστεί;-Ναι, αρκεί να είμαστε λίγα άτομα και να μην τη χλευάσει κανείς.Αποφασίστηκε, επομένως, τα πειράματα να συνεχιστούν και με άλλα μέντιουμ μέχρι να υπάρξουν οπωσδήποτε συγκεκριμένα αποτελέσματα.Συνεχίζεται…Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 31/03/1928…
Tags
Back to top button