Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Το περίφημο Πόλτεργκαϊστ του Rosenheim…

Τη δεκαετία του 1960, ο διακεκριμένος Καθηγητής της Παραψυχολογίας Hans Bender ισχυριζόταν πως υπάρχουν ανάμεσά μας ορισμένα άτομα, τα οποία μπορούν να εκπέμπουν ισχυρή ψυχική ενέργεια.Μια ιδιαιτέρως χαρακτηριστική περίπτωση με την οποία ασχολήθηκε ήταν το περίφημο Πόλτεργκαϊστ του Rosenheim και αφορούσε στα φαινόμενα που απέρρεαν από μια νεαρή γυναίκα, η οποία εργαζόταν στο γραφείο του δικηγόρου Sigmund Adam στη Βαυαρία. Η 19χρονη Annemarie Schaberl, όπως αποδείχτηκε κατόπιν, είχε εξαιρετικές ψυχοκινητικές δυνάμεις.Στο δικηγορικό αυτό γραφείο, λοιπόν, συνέβαιναν παράδοξα πράγματα. Συρτάρια άνοιγαν μόνα τους, ένα βαρύ ντουλάπι μετακινούνταν αυτοβούλως, κάδρα χτυπούσαν πάνω στους τοίχους με ορμή και τηλέφωνα κουδούνιζαν χωρίς να τα αγγίζει κανείς.Μάλιστα, αρκετά από τα φαινόμενα αυτά απαθανατίστηκαν μέσω τηλεόρασης και καταγράφηκαν σε μαγνητόφωνο. Επίσης, κατά τη διάρκεια υστερικής κρίσης της γυναίκας, εξερράγησαν όλοι οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες του δωματίου, ενώ τα τζάμια και οι πόρτες σείονταν και δονούνταν, λες και γινόταν σεισμός.Για καλύτερη διακρίβωση των φαινομένων αυτών, το γραφείο απομονώθηκε ηλεκτρικώς και εξακριβώθηκε πως δεν υπήρχαν μαγνητικά μέσα που να επηρεάζουν.Εφόσον, λοιπόν, αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο απάτης ή άλλης επιρροής, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως κάποια άγνωστη δύναμη ασκούνταν. Κι επειδή τα φαινόμενα αυτά λάμβαναν χώρα μόνο όταν η νεαρή γραμματέας βρισκόταν στο γραφείο, αποφασίστηκε να αξιολογηθεί η ποσότητα της μυστηριώδους αυτής ενέργειας.Έτσι, διαπιστώθηκε ότι από τη νεαρή γυναίκα εκπεμπόταν μια τεράστια ψυχική δύναμη, που καταγραφόταν με βίαιες γραμμές στην ειδική συσκευή των επιστημόνων, η οποία είχε τοποθετηθεί στο δωμάτιο.Συνεπώς, ήταν η πρώτη φορά που καταμετρήθηκε η ύπαρξη μιας ενέργειας πολύ διαφορετικής από τις γνωστές. Την ενέργεια αυτή ο Hans Bender την ονόμασε ψυχοκινητική.Ο Γερμανός ειδήμων φρονούσε πως μεταξύ της ύλης και της ενέργειας υπάρχει μιας ασταθής ισορροπία με αμοιβαίες μετατροπές και επομένως, οι κινήσεις των άψυχων αντικειμένων μπορούν να πραγματοποιηθούν όχι μόνο με την αφή των αντικειμένων, αλλά και μέσω μιας αόρατης μηχανικής δύναμης, που αντιπροσωπεύει την ενέργεια.Επιπλέον, υποστήριζε πως τα νευρικά ρεύματα, όταν μεγεθυνθούν κατάλληλα χάρις σε ειδικά όργανα, μπορούν να θέσουν σε κίνηση ένα μηχανικό αντικείμενο, το οποίο διαφορετικά θα παρέμενε ακίνητο.Τέλος, κατέληγε πως η ψυχοκινητική ενέργεια είτε εκπέμπεται εκουσίως και αποκαλείται ηθελημένη τηλεκίνηση είτε προέρχεται από το υποσυνείδητο και εκφράζεται ενστικτωδώς.Το περίφημο Πόλτεργκαϊστ του Rosenheim αποτέλεσε μια περίπτωση ενδελεχούς εμβάθυνσης στον χώρο της μυστηριώδους ψυχικής ενέργειας που μπορεί να εκπέμπεται από ορισμένα άτομα και αποσαφήνισε την έννοια της τηλεκίνησης.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 16/04/1969…
Tags
Back to top button