Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Το φριχτό στοίχειωμα του συνοικισμού Συγγρού, το 1928 (Μέρος 16ο)…

Όταν έφτασε, λοιπόν, ο Στέλιος στο ατελιέ του κυρίου Αποστολίδη, κατά τις 9 το βράδυ, μαζί με τους δικούς του, ήταν καλά. Φαινόταν ευχαριστημένος. Ο ζωγράφος και πνευματιστής τον υπνώτισε και του είπε:-Στέλιο, στο μέλλον δε θα φοβάσαι, ακούς;-Εντάξει.-Ξέρεις ότι δεν υπάρχει πλέον δαιμόνιο. Εσύ το κατέστρεψες, θυμάσαι;-Ναι, εγώ.-Παρακάλεσε το πνεύμα που σε προστατεύει να σε ενισχύσει, να σου δώσει θάρρος. Τώρα θα δεις το πνεύμα αυτό. Το βλέπεις;-Ναι, το βλέπω. Με πλησιάζει.-Παρακάλεσε ακόμη και να σε τιμωρήσει στην περίπτωση που θα δοκίμαζες πάλι φόβο, που θα πίστευες ξανά ότι είναι δυνατόν το πνεύμα που εξολόθρευσες να ξανάρθει σε σένα.-Το είπα.-Το πνεύμα που σε προστατεύει θα σου δώσει μια-δυο λέξεις που θα τις λες, όταν θα νιώθεις τρομαγμένος. Παρακάλεσέ το.-Θα μου πει. Ανοίγει το στόμα του.-Τι σου είπε να λες;-“Χριστέ και Παναγία, φύλαγέ με”.Ύστερα από διάφορες άλλες υποβλητικές ομιλίες και αφού ο Στέλιος φάνηκε πως ήταν βέβαιος ότι οι φόβοι του ήταν ανυπόστατοι, ο κύριος Αποστολίδης του έδωσε πέντε λεπτών φυσιολογικό ύπνο. Και ο νεαρός άντρας άρχισε να ροχαλίζει ελαφρώς.Η ευκολία με την οποία υπνωτιζόταν ο νεαρός και προπαντός η ευκολία με την οποία έβλεπε και μιλούσε, ενέπνευσαν τον συντάκτη της “ΒΡΑΔΥΝΗΣ”, Διονύσιο Δεβάρη, να συλλάβει την ιδέα μήπως θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον Στέλιο ως διάμεσο, για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το στοιχειωμένο σπίτι του συνοικισμού Συγγρού.Πράγματι, λοιπόν, ο Διονύσιος Δεβάρης παρακάλεσε τον Αποστολίδη να δοκιμάσει να στείλει τον υπνωτισμένο νεαρό άντρα στο στοίχειωμα του Συγγρού και να τον συνδέσει με το πνεύμα της ξανθής κόρης.Ο Αποστολίδης συμφώνησε μαζί του, τονίζοντας:-Η προσδεκτικότητά του είναι μεγάλη, συνεπώς φαντάζομαι ότι θα μας πει εξόχως ενδιαφέροντα πράγματα.Εκείνη τη στιγμή, ο πνευματιστής είπε ζωηρά:-Σας παρακαλώ, όσοι δεν είστε παλαιοί, να εξέλθετε για λίγο, διότι θα γίνει εμπιστευτική ανακοίνωση.Ο Δεβάρης έμεινε μες στην αίθουσα μαζί με τους παλαιούς τους πνευματιστικού κύκλου και τον Στέλιο κοιμισμένο.Ο Αποστολίδης τον πλησίασε και του μετέβαλε τον φυσιολογικό ύπνο σε ύπνο υποβολής.-Στέλιο, θα πας στο στοιχειωμένο σπίτι και θα μας πεις τι βλέπεις εκεί μέσα.Συνεχίζεται…Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 25/03/1928…
Tags
Back to top button