Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος με τους 1.360 ίππους… σήμερα;

Η DS, η εταιρεία που συνδέεται εξ αγχιστείας με την Citroen, κοίταξε στο μέλλον, 17 χρόνια από σήμερα συγκεκριμένα, για να οραματιστεί το αυτοκίνητο του αύριο.

Το X E-Tense έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού και πρόκειται όχι μόνο για ένα ταχύτατο ηλεκτροκίνητο, αλλά και για ένα πλήρως αυτόνομο.

Η DS προτιμά να το αποκαλεί «ασύμμετρο» και ο λόγος είναι προφανής: η μια πλευρά του, η κάμπριο, είναι για αγωνιστικές επιδόσεις, όταν θες να πατήσεις το γκάζι λίγο παραπάνω. Ενώ η άλλη, η καλυμμένη, όταν θες να το παίζεις οδηγός, ενώ το αμάξι είναι στον αυτόματο πιλότο! Εκεί κάθεσαι αναπαυτικά και αφήνεις την τεχνολογία να κάνει όλα τα υπόλοιπα.

Κι ενώ το σασί είναι ένα θαύμα της μηχανικής από μόνο του, ο κινητήρας έχει προκύψει από το αγωνιστικό της Formula E, αποδίδοντας αρχικά 270 άλογα. Σύμφωνα όμως με το ανακοινωθέν της DS, σε συνθήκες δρόμου το αμάξι αποδίδει ως 540 άλογα, ενώ την πλήρη δύναμη των 1.360 αλόγων (1.000 κιλοβάτ) την απελευθερώνει μόνο στην πίστα.

Tags
Back to top button