Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Α.Τ.Ι.Α.

Το αίνιγμα των ιπτάμενων δίσκων…

Τον Μάρτιο του 1953, ένας ιπτάμενος δίσκος εθεάθη να ίπταται πάνω από το Μιλάνο. Με αυτή την αφορμή, οι επιστήμονες και ιδιαιτέρως οι αστρονόμοι, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το ζήτημα των μυστηριωδών πτητικών μηχανών.Ένας διακεκριμένος Αμερικανός επιστήμονας, ο αστρονόμος και αστροφυσικός Donald Howard Menzel, διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, εξέδωσε ένα εμπεριστατωμένο βιβλίο για το θέμα των ιπτάμενων δίσκων.Ο Menzel ανέπτυξε μια περίεργη θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι περίφημοι ιπτάμενοι δίσκοι ήταν απλώς ένα είδος μετεωρολογικών φαινομένων. Βέβαια, ο Αμερικανός αστροφυσικός δεν επέμενε δογματικά ότι η θεωρία του ήταν η μόνη αληθή, αλλά την κατέτασσε μεταξύ πολλών άλλων εκδοχών.Ωστόσο, το σπουδαιότερο ήταν ότι ο Menzel απέκλειε απολύτως την ύπαρξη των ιπτάμενων δίσκων. Τους θεωρούσε ως φυσικά φαινόμενα, που θα μπορούσαν να εξηγηθούν ως μια εκδήλωση του ηλεκτρισμού στην ατμόσφαιρα ή ως μια οπτική απάτη.Άλλοι επιστήμονες ερμήνευαν το φαινόμενο των ιπτάμενων δίσκων, αποδίδοντάς το σε μια ιονισμένη μάζα αέρα. Συγκεκριμένα, αυτές οι μάζες αέρα περιέχουν μόνο θετικά ιόντα, δηλαδή είναι άτομα που έχουν χάσει τα αρνητικά τους ηλεκτρόνια.Τα άτομα αυτά απωθούνται αμοιβαίως, διότι όλα είναι φορείς θετικού ηλεκτρικού φορτίου. Λόγω της αμοιβαίας αυτής απώθησης των ατόμων, επέρχεται σε ορισμένη στιγμή η εκφόρτιση της ιονισμένης μάζας του αέρα.Πάντως, το αίνιγμα των ιπτάμενων δίσκων εξακολουθούσε να ταλανίζει. Οι ερμηνείες αυτές, όσο επιστημονικές και αν ακούγονταν, δεν έμοιαζαν να εξηγούν επαρκώς τις δεκάδες περιπτώσεις θεάσεων μυστηριωδών πτητικών μηχανών σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας, όπου σε πολλές περιστάσεις υπήρχε πλήθος αυτοπτών μαρτύρων που βεβαίωναν πως αυτό που είχαν δει ψηλά στον ουρανό, δεν ήταν καθόλου ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά ένα παράξενο ιπτάμενο αντικείμενο που δε φαινόταν να προέρχεται από τη Γη.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 29/03/1953…
Tags
Back to top button