Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τα ελαττωματικά τους δίνουν! Ουκρανός εκπαιδευτής ανατινάχθηκε από το ρουκετοβόλο του (Βίντεο)

Τις τελευταίες ώρες ένα τραγικό ατύχημα έγινε στην Ουκρανία, το οποίο εκτιμάται πως κόστισε την ζωή σε έναν Ουκρανό εκπαιδευτή. Παράλληλα, η Ρωσία αναβάθμισε τους βαλλιστικούς πυραύλους Iskander για πλήγματα στην Ουκρανία.

Οι Αμερικανοί «αποθεώνουν» τον Δένδια για την ομογενοποιήση του στόλου μαχητικών-«Θα ανακουφιστεί οικονομικά η ελληνική ΠΑ»

Βίντεο: Τραγικό Ατύχημα Κατά την Εκπαίδευση Ουκρανών

Πριν περίπου 20 ώρες λοιπόν δημοσιεύτηκε ένα βίντεο στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, το οποίο δεν άργησε να κάνει τον γύρο όλου του διαδίκτυο. Κατά την διάρκεια αυτού βλέπουμε έναν Ουκρανό στρατιώτη να εκπαιδεύεται στην χρήση ενός αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG), ωστόσο το σύστημα φαίνεται πως κόλλησε και για αυτό ο Ουκρανός στρατιώτης ζήτησε την βοήθεια του εκπαιδευτή του.

Όταν ήρθε ο εκπαιδευτής πήρε ο ίδιος τον εκτοξευτή και προσπάθησε να τον «ξεκολλήσει». Έπειτα τον έβαλε στον ώμο του πάτησε την σκανδάλη, αλλά το σύστημα δεν λειτούργησε όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να ανατιναχθεί το όπλο στον ώμο του εκπαιδευτή. Πολλοί αναφέρουν πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον φονικό τραυματισμό του Ουκρανού, ενώ άλλοι λογαριασμοί στο X τονίζουν πως το εν λόγω περιστατικό αποτελεί τρανό παράδειγμα της κακής ποιότητας εξοπλισμού που στέλνει το ΝΑΤΟ στον ουκρανικό στρατό.

Η Ρωσία Αναβαθμίζει τους Iskander

Η Ρωσία έχει εφαρμόσει κάποιες τροποποιήσεις στα πυραυλικά συστήματα Iskander, τροποποιήσεις οι οποίες αναπτύχθηκαν με βάσει τα διδάγματα που πρόσφεραν οι μάχες στην Ουκρανία.

Αναφορές μας πληροφορούν πως οι εν λόγω βαλλιστικοί πύραυλοι, η κωδική ονομασία των οποίων είναι 9M723, έχουν ουσιαστικά αναβαθμιστεί για να είναι πιο αποτελεσματικοί στην Ουκρανία.

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Σύμφωνα με αναλύσεις που έκαναν ειδικοί, οι Ρώσοι μηχανικοί αντικατέστησαν τις συσκευές-δολώματα που υπήρχαν στις κεφαλές των Iskander, στόχος των οποίων ήταν η εκπομπή ψεύτικων ραδιοσημάτων για να μπερδευτούν τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας. Αυτές οι συσκευές-δολώματα ωστόσο αντικαταστάθηκαν με επιπρόσθετους δορυφορικούς δέκτες, παρόμοιους με αυτούς που συναντώνται σε ρωσικές βόμβες και στα drones καμικάζι Shahed. Αυτοί οι δέκτες αυξάνουν το επίπεδο προστασίας κατά εχθρικών σημάτων, μειώνοντας τις πιθανότητες παρεμβολής του Iskander στον αέρα. Σε ένα πύραυλο Iskander που έπεσε σε ουκρανική επικράτεια οι Ουκρανοί βρήκαν έναν τέτοιο δέκτη ονόματι Kometa-R8.

Αυτό δείχνει πως οι Ρώσοι μηχανικοί εστιάζουν στην βελτίωση της ακρίβειας και της ανθεκτικότητας του πυραύλου Iskander κατά ουκρανικών μέσων ηλεκτρονικού πολέμου. 

Tags
Back to top button