Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Βρετανία ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της: Αναπτύσσει υπερηχητικούς πυραύλους Mach-5 για να «προλάβει» Κίνα και Ρωσία

Η Βρετανία σχεδιάζει να εξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις της με έναν εγχώριο υπερηχητικό πύραυλο κρουζ μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύει το Sky News.

Οι επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων δέχονται πιέσεις για να προλάβουν την Κίνα, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ αναπτύσσοντας ένα όπλο ικανό να πετάξει με ταχύτητες μεγαλύτερες από Mach 5 - πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sunday Telegraph.

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει ο πύραυλος να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και να τεθεί σε υπηρεσία μέχρι το 2030. Τα σχέδια βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, ανέφερε η εφημερίδα, αν και δεν υπάρχει απόφαση για το αν ο πύραυλος θα εκτοξεύεται από ξηρά, θάλασσα ή αέρα.

Βρετανία: Το Λονδίνο ανακοινώνει νέο πακέτο κυρώσεων κατά του Ιράν

Αυτό έρχεται μετά την υπόσχεση του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ να δαπανήσει το 2,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για την άμυνα μέχρι το 2030. Τα βαλλιστικά όπλα μπορούν επίσης να επιτύχουν υπερηχητικές ταχύτητες, αλλά η διαφορά έγκειται στην ευελιξία - τα βαλλιστικά όπλα έχουν γενικά σταθερές διαδρομές, αλλά η διαδρομή ενός υπερηχητικού όπλου μπορεί να αλλάξει μετά την εκτόξευση, καθιστώντας δύσκολη την καταστροφή του.

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα είναι οι κύριοι παίκτες στην κούρσα των υπερηχητικών όπλων, αλλά και άλλες χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα, ισχυρίζονται ότι έχουν δοκιμάσει υπερηχητικά όπλα. Η ανάπτυξη των υπερηχητικών δυνατοτήτων αποτελεί μέρος του δεύτερου πυλώνα του AUKUS - ενός συμφώνου άμυνας και ασφάλειας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ.

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ δοκίμασαν έναν υπερηχητικό πύραυλο κρουζ σε μια ατόλη στις Νήσους Μάρσαλ, σε ένα μήνυμα προς τον αντίπαλό τους στον Ειρηνικό - την Κίνα. Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά δοκιμών υπερηχητικών όπλων που έχει ολοκληρώσει η χώρα τα τελευταία χρόνια.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δεν θέλησε να σχολιάσει λεπτομερώς την ανάπτυξη της ικανότητας της Βρετανίας για υπερηχητικούς πυραύλους, επικαλούμενος την εθνική ασφάλεια, αλλά επιβεβαίωσε ότι επιδιώκεται η ανάπτυξη «υπερηχητικών τεχνολογιών για την περαιτέρω ανάπτυξη προηγμένων δυνατοτήτων της βρετανικής κυριαρχίας».

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στον εξοπλισμό μας για να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές», πρόσθεσε.

Tags
Back to top button