Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Στην Αμερική ξεκίνησε η παραγωγή του νέου «Αεροπλάνου της Κρίσεως» που θα προστατεύει τον πρόεδρο

Η αμερικανική πολεμική αεροπορία υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία Sierra Nevada Corporation (SNC) αξίας 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση αεροσκαφών ειδικά σχεδιασμένων να δρουν ως εναέρια διοικητικά κέντρα ακόμη και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες. 

«Αεροπλάνο της Κρίσεως»: Αυτό θα σώσει τον πρόεδρο Πούτιν αν η Μόσχα χτυπηθεί με πυρηνικά (Εικόνες)

Αυτά τα αεροπλάνα θα διασφαλίζουν πως ο Αμερικανός πρόεδρος και άλλοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι θα μπορούν να εκτελούν του καθήκοντά τους σε κάθε πιθανό σενάριο, ακόμη και εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεχτούν πυρηνική επίθεση. Σε ένα τέτοιο εφιαλτικό σενάριο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα μπορούν εντός ενός τέτοιου αεροπλάνου να διατάξουν την εκτόξευση πυρηνικών εκδικητικών επιθέσεων σε μία ξένη χώρα. 

Τα νέα αεροπλάνα θα αντικαταστήσουν τα θρυλικά E-4B Nightwatch, γνωστά και ως «αεροπλάνα της Κρίσεως» (Doomsday Planes) που βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα E-4B αναπτύχθηκαν με βάση την άτρακτο του πολύ δημοφιλούς Boeing 747-200. 

Στο διαγωνισμό της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας συμμετείχε και η Boeing, ωστόσο μετά την αποχώρησή της η εταιρεία SNC ήταν το μεγάλο φαβορί.

Όσα Ξέρουμε για το Μελλοντικό Αεροπλάνο της Κρίσεως

Η επίσημη ονομασία του προγράμματος είναι Survivable Airborne Operations Center (SAOC), δηλαδή Ανθεκτικό Εναέριο Κέντρο Επιχειρήσεων και το ακριβές του κόστος αναμένεται να φτάσει τα 13.090.890.647 δολάρια, . 

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πόσα αεροπλάνα SAOC σκοπεύει να αγοράσει η αμερικανική πολεμική αεροπορία, ωστόσο να σας ενημερώσουμε πως σήμερα μόλις 4 E-4B είναι πλήρως λειτουργικά στον στόλο αεροσκαφών. Φήμες αναφέρουν πως θα αγοραστούν μεταξύ 8 και 10 αεροπλάνα SAOC. Άλλες πηγές προτείνουν πως βάση του αεροσκάφους θα αποτελέσει η άτρακτος του 747-8 της Boeing, αλλά μέχρι στιγμής αυτές οι αναφορές δεν έχουν επιβεβαιωθεί. 

Μέσα στο 2024 «σαλπάρει» το Nikolai Kamov, ένα ρωσικό πλοίο που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά (Εικόνες)

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η αμερικανική πολεμική αεροπορία είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι τα SAOC θα διαθέτουν 4 κινητήρες το καθένα. Δεν ξέρουμε πολλές άλλες λεπτομέρειες, εκτός από τα προφανή. Δηλαδή τα αεροσκάφη θα διαθέτουν πολύ προηγμένα και ασφαλή συστήματα επικοινωνίας, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν ακόμη και όταν δέχονται ισχυρές ηλεκτρονικές επιθέσεις από τον εχθρό. 

Η κύρια αποστολή τους θα είναι να λειτουργούν ως εναέριο διοικητήριο για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέσα σε αυτά ο ηγέτης του κράτους θα μπορεί να διατάξει ακόμη και την εξαπόλυση πυρηνικού πλήγματος, για αυτό και τα αεροσκάφη αυτά είναι γνωστά ως «αεροσκάφη της Κρίσεως».

 

Tags
Back to top button