Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Σύστημα της Lexus που ... αδειάζει την αριστερή λωρίδα από τους αργούς οδηγούς; (βίντεο)

Ας το παραδεχτούμε: μια από τις πιο ενοχλητικές καταστάσεις στην οδήγηση είναι οι αργοί οδηγοί, που στις εθνικές οδούς πιάνουν την αριστερή λωρίδα και δεν την εγκαταλείπουν με τίποτα, καθυστερώντας και κυρίως εκνευρίζοντας όλους όσους τους ακολουθούν.

Σε αυτό το πρόβλημα λοιπόν η λύση έρχεται από την ιαπωνική μάρκας πολυτελείας, τη Lexus , καθώς τα νέα της μοντέλα θα διαθέτουν μια εξελιγμένη τεχνολογία που μπορεί να αδειάζει τη λωρίδα στην οποία θα κινούνται.

Το σύστημα λέγεται Lane Valet και βασίζεται στη διασύνδεση των οχημάτων, ενώ όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί για την ενεργοποίησή του αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού και αυτόματα το προπορευόμενο αυτοκίνητο με τον οδηγό που καθυστερεί την κυκλοφορία κάνει δεξιά. Και το Lexus περνά.

Το συγκεκριμένο σύστημα πάντως εγείρει και πολλές αντιδράσεις, μιας και δημιουργούνται ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα ελέγχου ενός οχήματος από ένα άλλο. Παράλληλα όσοι αρέσκονται στη συνωμοσιολογία λένε πως τέτοια συστήματα χρησιμοποιούν η CIA και η KGB προκειμένου να ελέγξουν αυτοκίνητα τρομοκρατών ή άλλων κατή τη θεώρησή τους ενοχλητικών.

Η Lexus με τη σειρα της αναφέρει πως το Lane Valet θα είναι διαθέσιμο με επιπλέον χρέωση από την 1η του Απριλίου...

Πηγή: Γιάννης Σκουφής, cnn.gr

Tags
Back to top button