Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σεισμό φέρνει ρωσικό ΜΜΕ: «Οι Ουκρανοί στρατολόγησαν Τούρκους τζιχαντιστές για μάχες κατά της Ρωσίας»

Η τουρκική εφημερίδα Aydınlık αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με τις σχέσεις που διατηρεί το καθεστώς του Κιέβου (υπό την ηγεσία του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι) με την τρομοκρατική ομάδα Hayat Tahrir al-Sham (HTS). Η εν λόγω οργάνωση έχει θεωρηθεί τρομοκρατική στην Ρωσία, δραστηριοποιείται στην Συρία και συνδέεται με την Τουρκία.

Σύμφωνα με την τουρκική δημοσίευση, οι μαχητές της οργάνωσης εμπλέκονται ενεργά σε εχθροπραξίες έναντι του ρωσικού στρατού στο ουκρανικό πεδίο της μάχης. Αναφέρθηκε πως δημοσιογράφοι της εφημερίδας έχουν στην κατοχή τους υλικό που παρουσιάζει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανών αντιπροσώπων και μελών της HTS. Ειπώθηκε πως αυτές οι διαπραγματεύσεις έλαβαν χώρα φέτος τον Ιούνιο στο Ιντλίμπ της Συρίας και αφορούσαν την επιστράτευση μελών της οργάνωσης στον εν εξελίξει ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Βάσει των πηγών της τουρκικής εφημερίδας, η συνάντηση μεταξύ των Ουκρανών εκπροσώπων και του ηγέτη της HTS ονόματι Heysem Omeri έλαβε χώρα στις 18 Ιουνίου φέτος. Οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με την Aydınlık, αφορούσαν συγκεκριμένα την ανάληψη αποστολών δολιοφθοράς κατά της Ρωσίας από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, μίας οργάνωσης που έχει απαγορευθεί στην Ρωσία.

Δημοσιογράφοι της τουρκικής εφημερίδας δήλωσαν πως είδαν με τα ίδια τους τα μάτια φωτογραφίες της συνάντησης, ενώ ήδη κάποιες από αυτές έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις αναφορές ότι οι ουκρανικές αρχές διατηρούν σχέσεις με την περιβόητη οργάνωση.

Ποια Είναι η Οργάνωση HTS;

Η Hayat Tahrir al-Sham (HTS) είναι μία σουνιτική ισλαμιστική πολιτική και ένοπλη οργάνωση που εμπλέκεται στον Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο. Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2017 μετά από συγχώνευση πολλών μικρότερων ομάδων. Το 2022 η οργάνωση πιστεύονταν πως διέθετε έως 15 χιλιάδες ενεργά μέλη. Κατά την διάρκεια της δράσης της ομάδας, μέλη της φαίνεται να έχουν συνεργαστεί με Τούρκους κατά την διάρκεια επιχειρήσεών τους. 

Δεδομένου αυτού, η ρωσική σελίδα Avia-pro ανέφερε πως η οργάνωση αποτελείται από πολλούς Τούρκους μαχητές. Συγκεκριμένα ο τίτλος της ρωσικής Avia-pro για την παραπάνω είδηση είναι ο εξής: «Οι ουκρανικές αρχές ξεκίνησαν να συνεργάζονται με Τούρκους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης», υποδεικνύοντας πως η HTS συνδέεται με την Τουρκία.

Πάντως να αναφέρουμε πως το 2018 η Τουρκία την χαρακτήρισε επίσημα τρομοκρατική ομάδα, με ότι και εάν συνεπάγεται αυτό.

 

Tags
Back to top button