Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα-Ρώσος Αξιωματούχος: Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πολεμικής σύγκρουσης του ΝΑΤΟ με την Τουρκία

Χθες σύμφωνα αναφέραμε ότι η μία από τις αποκαλούμενες Επτά “ αδελφές εταιρείες”, η BP αποχώρησε πλήρως από την Τουρκία μετά το 1912, προεξοφλώντας πιθανόν σοβαρές εξελίξεις με την χώρα αυτήν σχετικά με τις προθέσεις της για τους BRICS, και τα άγνωστα σχέδια των ΗΠΑ.

Πρόσφατα ένας σημαίνων Ρώσος αξιωματούχος, , μίλησε για κίνδυνο συγκρούσεως Τουρκίας και ΝΑΤΟ, και σίγουρα κάτι παραπάνω γνωρίζει ο ίδιος από τους κοινούς θνητούς σε πολλές χώρες, ως επικεφαλής μια τόσο σημαντικής υπηρεσίας στην Μόσχα.   

“Για το ΝΑΤΟ, ο κίνδυνος μιας μεγάλης σύγκρουσης με την Τουρκία σχετικά με την αίτηση για ένταξη στο BRICS είναι απαράδεκτος λόγω της βασικής θέσης της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή , αλλά ο έλεγχος στα Στενά του Βοσπόρου είναι πιο πολύτιμος για το ΝΑΤΟ, από το ίδιο το ΝΑΤΟ” ανέφερε ο επικεφαλής της την Επιτροπή του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την Πολιτική Πληροφοριών, Αλεξέει Πούσκωφ.

Dimon (JPMorgan): Αυτοκαταστρεφόμαστε...Αναμείνατε γεωπολιτικό τσουνάμι! Ρωσία-Κίνα-Β. Κορέα είναι ο άξονας του Κακού

Πρόσφατα, ο Βοηθός του Προέδρου της Ρωσίας Γιούρι Ουσάκοφ επιβεβαίωσε ότι “η Τουρκία έχει υποβάλει αίτηση για πλήρη συμμετοχή στο BRICS, και η αίτηση είναι υπό εξέταση από το Κρεμλίνο και άλλες χώρες.

«Ο κίνδυνος μιας μεγάλης σύγκρουσης με την Τουρκία είναι απαράδεκτος για το ΝΑΤΟ λόγω της βασικής θέσης της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και του ελέγχου της στα στενά. Κατά μία έννοια, η Τουρκία είναι πιο πολύτιμη για το ΝΑΤΟ από το ΝΑΤΟ για την Τουρκία», έγραψε ο Πούσκοφ στο κανάλι του στο Telegram.

Ο επικεφαλής της επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου σημείωσε ότι η αντίδραση της Δύσης στην αίτηση της Τουρκίας για ένταξη στους BRICS και στην απόφαση του Ερντογάν να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής στο Καζάν, κυμαίνεται από ανησυχητική έως κατευναστική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πληροφορίες του υποστηρίζουν ότι, σε κάθε προσπάθεια να ενταχθεί στους BRICS, όπου βρίσκονται η Ρωσία και η Κίνα, η Άγκυρα θα παραβιάσει το «πνεύμα του ΝΑΤΟ», ενώ συμπεριφέρεται σε πολλά θέματα όχι ως σύμμαχος της Δύσης, αλλά ως αντίπαλος της.

Reuters: Η Mossad και η Μονάδα 8200 πίσω από το μακελειό του Ισραήλ στο Λίβανο και στη Συρία

«Επιμένουν (βαθύ κράτος των ΗΠΑ) ότι σε μια κατάσταση όπου μια χώρα του ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να εισέλθει στους BRICS, αυτό θα ήταν  σκάνδαλο και πρόκληση για τη Δύση. Ως εκ τούτου, ζητούν να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας προκειμένου να τεθεί «στον σωστό δρόμο», ανέφερε ο ίδιος.

Ποια είναι η εκτίμηση για τις κινήσεις απομάκρυνσης από την Δύση για την Τουρκία

Η Τουρκία ευρίσκεται σε ένα μεγάλο και δύσκολο σταυροδρόμι, προετοιμαζόμενη να διαβεί του Ρουβίκωνα και να εφαρμόσει εντελώς ανεξάρτητη πολιτική από τις ΗΠΑ, για πρώτη φορά μετά το 1918, και την πτώση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Αυτό το βλέπουμε σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τους  υδρογονάνθρακες αλλά και με την προσέγγιση των Τούρκων με Κινέζους και Ρώσους.

Ο Ερντογάν θα αναγκαστεί πιθανόν, σύμφωνα με το πνεύμα των δηλώσεων του Ρώσου Αξιωματούχου, είτε να αποχωρήσει αξιοπρεπώς από την αίτηση του για τους BRICS ( πράγμα αδύνατο για την οθωμανική φιλοσοφία του) σε μια επανάληψη της υπόθεσης των  S-400, είτε να δεχθεί μια πολυμέτωπη “ επίθεση” σε όλους τους τομείς με στόχο όχι μόνο την πτώση του καθεστώτος του από την εξουσία, αλλά την πολυετή φυλάκιση του ίδιου, του υιού του, του γαμπρού του, και όσων εμπλέκονται στο στενό πυρήνα της εξουσίας, αναζητώντας πιθανόν βοήθεια από το Πεκίνο και την Μόσχα.

Το τι θα κάνει πραγματικά ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται από τις κινήσεις του με την αίτηση στους BRICS ( δεν την ήξερε κανένας ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί του) , διότι ο ίδιος πιθανόν έκρινε ότι η εποχή της παντοδυναμίας των ΗΠΑ δύει  και ανατέλλει η εποχή της Κίνας και των συμμάχων της. 

Tags
Back to top button