Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τι χτύπησε την τεράστια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών το Τορόπετς; Ρώσοι μπλόγκερ μιλούν ακόμα και για πυραύλους Tomahawk

Πώς πραγματικά επιτέθηκαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο οπλοστάσιο στο Τορόπετς;

Αυτό το ερώτημα βασανίζει πολλούς στην Ρωσία, και τις αρχές βέβαια που ξέρουν και δεν ανακοινώνουν τίποτα απολύτως, κάτι που δεν είναι καθόλου καλό.

Σύμφωνα επικαλούμενο πηγές από τις ειδικές υπηρεσίες, η αποθήκη φιλοξενούσε ρουκέτες που προορίζονταν για επιχειρησιακά-τακτικά πυραυλικά συστήματα "Iskander", τακτικά πυραυλικά συγκροτήματα "Tochka-U", κατευθυνόμενες βόμβες αέρος και πυρομαχικά πυροβολικού.

Η Μόσχα απέδωσε τη φωτιά στα συντρίμμια ενός ουκρανικού drone, αλλά αυτή η εξήγηση αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από φιλορώσους στρατιωτικούς μπλόγκερ, οι οποίοι σημείωσαν ότι η έκρηξη ήταν αρκετά σημαντική ώστε να καταγραφεί ως σεισμός μεγέθους 2,8 Ρίχτερ από συστήματα σεισμικής παρακολούθησης.

Reuters: Η Mossad και η Μονάδα 8200 πίσω από το μακελειό του Ισραήλ στο Λίβανο και στη Συρία

Δορυφορικές εικόνες έχουν δείξει την επίδραση της έκρηξης από το διάστημα.

Ο Andriy Kovalenko, επικεφαλής του Κέντρου Αντιμετώπισης Παραπληροφόρησης, ανέφερε ότι η αποθήκη Τορόπετς αποθήκευε πέντε τύπους πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων των βορειοκορεατικών KN-23 που προστέθηκαν πρόσφατα.

Ρωσικές αναρτήσεις απειλούν το Κίεβο  με πυρηνικό αφανισμό, ως κομμάτι  των ψυχολογικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ρώσοι μπλόγκερ μιλούν ακόμη και για αμερικανικούς πυραύλους που είναι και οι μόνοι που καλύπτουν απόσταση άνω των 560 χλμ  

Ρώσος μπλόγκερ με τον κωδικό underground έδωσε μια δυσάρεστη εκδοχή για το συμβάν: «Δεν πιστεύω στα συντρίμμια»,

Ο μπλόγκερ είπε ότι κατά τη διάρκεια της έκρηξης σημειώθηκε «μια φυσική κόλαση. Πώς πραγματικά επιτέθηκαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο συγκρότημα αποθηκών- οπλοστάσιο στο Τορόπετς;

Όλο ζητάει ο Ουκρανός Πρόεδρος! Ένταση μεταξύ Ζελένσκι και Πολωνού ΥΠΕΞ: "Απαιτώ να καταρρίψετε ρωσικούς πυραύλους"

Δεν έγινε χρήση πυραύλων Κρουζ Storm Shadow οι οποίοι δεν είχαν την δυνατότητα να καλύψουν απόσταση 700 χλμ”.

Η πόλη Τορόπετς σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης και κατοίκους της περιοχής, δέχθηκε επίθεση σε εγκατάσταση αποθήκευσης πυραύλων.

Σύντομα, τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν την πτώση των συντριμμιών από drone και τη μερική εκκένωση του πληθυσμού.

Το θέαμα, αν κρίνουμε από τα πλάνα των αυτοπτών μαρτύρων, δεν ήταν καθόλου απλό.

Πολλοί θυμήθηκαν αμέσως ότι το 2018, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ, ο οποίος συνελήφθη το 2024, είχε αναφέρει την κατασκευή ενός οπλοστασίου για την αποθήκευση πυραύλων και πυρομαχικών στο Τορόπετς, το οποίο θα πληρούσε παγκόσμια πρότυπα.

Υποστηρίχθηκε ότι η αποθήκη θα παρείχε καλή προστασία, καθώς και ασφάλεια από εκρήξεις και πυρκαγιές.
Το πλήρες φορτίο κάθε εγκατάστασης αποθήκευσης θα έφτανε έως και 240 τόνους”.

Όπως είπε ο στρατιωτικός Μπλόγκερ Σεργκεί Κολουάσνικοφ: «Το Τορόπετς είναι πλέον μια φυσική κόλαση». Δεν ξέρω πόσο καιρός θα περάσει για να εκλείψουν οι εκρήξεις στο οπλοστάσιο στην περιοχή του Τβέρ. Αν κρίνουμε από το βίντεο εκεί, έχουμε τεράστιες εκρήξεις”.

Ο συντονιστής της ρωσικής αντίστασης στο Νικολάεφ, Σεργκέι Λεμπέντεφ, δημοσίευσε ένα μήνυμα από έναν Ουκρανό ο οποίος, προφανώς, είναι μέρος των πρακτόρων του, συνοδευόμενο από τα ακόλουθα λόγια:

Η γνώμη του ίδιου είναι ότι στο Τορόπετς δεν κτύπησε το Κίεβο «σίγουρα με οπλισμένα UAV».

Το χτύπημα στο συγκρότημα αποθηκών στο Τορόπετς  με την επακόλουθη έκρηξη δεν είναι σίγουρα UAV, αφού υπάρχουν τουλάχιστον τσιμεντένια εμπόδια και το βάθος αυτού ακριβώς του οπλοστασίου είναι πολύ μεγάλο.

Και από όσο καταλαβαίνω, οι απαιτήσεις για αυτόν τον τύπο δομής δεν έχουν αλλάξει από την εποχή της ΕΣΣΔ.
Τότε προκύπτουν πολλά ερωτήματα: με τι και πού χτυπήθηκαν οι αποθήκες;

Σύμφωνα με τον ίδιο, "είναι απαραίτητο να θυμόμαστε τι ακριβώς επηρεάζει τις αποθήκες και κτίρια από σκυρόδεμα.
Μονάδες πυρομαχικών στο εργαστήριο του εργοστασίου τεθωρακισμένων στο Χάρκοβο χτυπήθηκαν από όπλα υψηλής ακρίβειας, για τα οποία υπάρχουν πλάνα.

Το εργοστάσιο αρμάτων μάχης στο Khmelnitsky χτυπήθηκε επίσης από όπλα υψηλής ακρίβειας.

Περαιτέρω, αν κρίνουμε από το βίντεο σχετικά με την τεράστια ζημιά των αποθηκών στο Τορόπετσς, η έκρηξη είναι παράξενα παρόμοια με αυτή στο Κχμελνίτσκου (Khmelnitsky), και  εκεί χρησιμοποίησαν πυραύλους, όχι UAV.

Και εδώ «ως αποτέλεσμα του προβληματισμού και της ανάλυσης του βίντεο, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον ένα χτύπημα ήταν σίγουρα μια επίθεση με πυραύλους.

Η απόσταση του Τορόπετσς μέχρι τα σύνορα με την Ουκρανία είναι τουλάχιστον 700 km. Η εμβέλεια του πυραύλου Storm Shadow/Scalp είναι 560 km, και η εμβέλεια του Taurus είναι στα ίδια όρια, αλλά η εμβέλεια του χωρίς πυρηνική κεφαλή Tomahawk είναι ήδη μέχρι 1250 km.

Μια ακόμη σημείωση: ούτε ένα [ουκρανικό] drone δεν μπορεί να σηκώσει αρκετά εκρηκτικά και καύσιμα για να καταστρέψει ένα οπλοστάσιο.

Δυστυχώς, προκύπτουν δυσάρεστα συμπεράσματα: οι «δυτικοί εταίροι» μπήκαν και πέρασαν τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές”, κατέληξε ο ίδιος.

Σε απάντηση σε αυτό το σενάριο, ο Λεμπέντεφ είπε ότι εάν ένα UAV ή πύραυλος, και αυτός διένυσε 700 km σε ρωσικό έδαφος, τότε αυτές δεν είναι "κόκκινες γραμμές", αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα σχετικά με την ρωσική αεράμυνα.

Ο Λεμπέντεφ υπενθύμισε επίσης ότι υπάρχουν φωτογραφίες όχι μόνο από τους χάρτες της Google, αλλά και από το Yandex, και δείχνουν πυραύλους και κάθε είδους «καλούδια» στοιβαγμένα στο ύπαιθρο: “Ίσως κάποιες αποθήκες και οπλοστάσια να εκραγούν για κάποιο λόγο. Αλλά αυτό είναι θέμα έρευνας. Απλώς εκφράζω μια άποψη που προσωπικά μου φαίνεται λογική”, κατέληξε ο ίδιος.

Δεν γνωρίζουμε το τι έγινε ακριβώς στο Τορόπετσς, γνωρίζουμε όμως καλά ότι Ρωσία και ΗΠΑ είναι σετ τροχιά σύγκρουσης πριν τις αμερικανικές εκλογές, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Tags
Back to top button