Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί στην Κρήτη: Η λειψυδρία ξέρανε τα ελαιόδεντρα

Σε κρανίου τόπο μετέτρεψε τους ελαιώνες η λειψυδρία σε περιοχές του δήμου Βιάννου.

Σύμφωνα με όσα είπε στο neakriti.gr ο δήμαρχος έχουν στερέψει οι γεωτρήσεις σε Βαχουδιανός Ξηρόκαμπος, Άγιος Βασίλειος και Κόρνιας Πεύκου, πράγμα που σημαίνει, πως δεν υπάρχει παραγωγή, τουλάχιστον για τη τρέχουσα χρονιά.

Χαράς ευαγγέλια-Η Τιμή του ελαιόλαδου στα 7-7,5 ευρώ επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα ανακουφίζοντας χιλιάδες Έλληνες καταναλωτές

Ξεραμένα ελαιόδεντρα, χαμένη παραγωγή και μηδενικά έσοδα είναι η εφιαλτική πραγματικότητα που έφερε σε παραγωγούς του δήμου Βιάννου η λειψυδρία… Αυτή είναι η εικόνα που καταγράφεται σε χωράφι της περιοχής, όπου τα ελαιόδεντρα έχουν παραδοθεί στις υψηλές θερμοκρασίες και στην έλλειψη βροχοπτώσεων.

Η περιγραφή του δημάρχου, αποτυπώνει τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί... Έχουν στερέψει οι γεωτρήσεις στις περιοχές Βαχουδιανός Ξηρόκαμπος, Άγιος Βασίλειος και Κόρνιας Πεύκου, πράγμα που σημαίνει, πως δεν υπάρχει παραγωγή, τουλάχιστον για τη τρέχουσα χρονιά. Τώρα, το ζητούμενο είναι αν και πώς, θα ανατραπεί η κατάσταση.

Με το σταγονόμετρο οι βροχοπτώσεις με το σταγονόμετρο και τα έσοδα για τους ελαιοπαραγωγούς. Μάλιστα, όπως τονίζουν, πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται να εγκαταλείψουν το κλάδο, και άλλοι το έχουν ήδη κάνει.

Την ίδια ώρα, ο πονοκέφαλος της έλλειψης εργατών γης παραμένει και όπως τονίζει ο δήμαρχος, το πρόγραμμα για τους μετακλητούς εργάτες από τρίτες χώρες, κολλάει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν εξυπηρετεί ουσιαστικά τους αγρότες.

Τα αγκάθια στον αγροτικό κλάδο είναι πολλά, με τους κατοίκους και τον δήμαρχο της Βιάννου να ζητούν μέτρα στήριξης από το κεντρικό κράτος.

Δείτε το ρεπορτάζ του Κρήτη ΤV

Tags
Back to top button