Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Ρεκόρ στο 400άρι από μια Lambo LP610-4 - To σούπερκαρ έκανε το 1/4 του μιλίου σε 10,44” με ταχύτητα εξόδου 212,5 km/h (βίντεο)

H κόκκινη Lambo LP610-4 πέτυχε τα δύο ρεκόρ σε δύο ξεχωριστές προσπάθειες στην Palm Beach International Raceway: πρώτα το χρόνο και μετά την ταχύτητα εξόδου.

Οι επιδόσεις αυτές την κάνουν τη γρηγορότερη νορμάλ Lamborghini στον κόσμο στο τέταρτο του μιλίου (0-402 m). Και κατά την προσπάθεια αυτή, τα VBox στο αυτοκίνητο έδειξαν 0-60 mph (0-96 km/h) σε 2,57” και 0-100 mph (0-161 km/h) σε 5,89”!

Το αυτοκίνητο φορούσε τα κανονικά του Pirelli P Zero Corsa, αλλά –όπως φαίνεται κι από την ειδοποίηση στον πίνακα οργάνων– με χαμηλότερη από την κανονική πίεση πίσω. Κι αυτό διότι ο Brooks, o YouTuber του καναλιού Drag Times και ιδιοκτήτης της Huracán, βρήκε μετά από δοκιμές ότι η πίεση των 26 psi (1,8 bar) στα πίσω λάστιχα έδινε την καλύτερη πρόσφυση στην εκκίνηση από στάση.

Και μη νομίζετε ότι στο ρεζερβουάρ της η Lambo είχε κανένα εκρηκτικό μίγμα ναπάλμ. Κανονική βενζίνη είχε, και μάλιστα μόνο 93 οκτανίων.

Πέρα από αυτό το ρεκόρ, αυτές τις μέρες σημειώθηκε κι ένα άλλο: της ταχύτερης Huracán με φτιαγμένο μοτέρ. Ο Ρώσος βελτιωτής Gosha Turbo Tech έβαλε δύο τούρμπο στον V10 των 5,2 λίτρων κι έκανε το 1/4 του μιλίου σε 8,65”. Πόσα άλογα έβγαζε; 1.026 HP, δηλαδή σχεδόν 1.040 PS!

Πηγή: Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης,

Tags
Back to top button