Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανεπιθύμητος στην Τουρκία ο ποντιακής καταγωγής ιστορικός και συγγραφέας Νίκος Πετρίδης

Το όνομα του ποντιακής καταγωγής ιστορικού και δημοσιογράφου Νίκου Πετρίδη είναι το τελευταίο που έγινε γνωστό ότι περιλαμβάνεται στη λίστα που έχει στείλει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στις πύλες εισόδου και αφορά πρόσωπα που θεωρούνται ανεπιθύμητα στη χώρα.

Σύμφωνα με το pontosnews.gr,Τα ξημερώματα του Σαββάτου κατά τον έλεγχο στα σύνορα στα Ύψαλα η αστυνομία τού απαγόρευσε να συνεχίσει το ταξίδι του προς Πόντο και Καύκασο.

Tρόμος στην Τουρκία: «Με Rafale και F-35 η Ελλάδα υπερέχει σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο – Χρειαζόμαστε Eurofighter»

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Πετρίδης έχει πραγματοποιήσει επί σειρά ετών έρευνα και καταγραφές σε όλη την Μικρά Ασία – για ένα μεγάλο διάστημα βρισκόταν στην Τουρκία με άδεια παραμονής και εργασίας. Επίσης έχει τουρκική ταυτότητα αλλοδαπού, ενώ το ποινικό του μητρώο στη γειτονική χώρα είναι λευκό.

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ανέβασε ένα βίντεο από τη γέφυρα στον Έβρο, με την εξής λεζάντα: «Persona non grata, απέλαση, μεταφορά με περιπολικό πίσω στην Ελλάδα και παράδοση στις ελληνικές Αρχές. Πόρνη ιστορία. Ακριβώς 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των προγόνων μου από τον Πόντο, 25 Ιουνίου 1924. Σε γνωρίζω από την κόψη».

Αργότερα επανήλθε με νέα ανάρτηση, στα τουρκικά και στα ελληνικά:

Η περίπτωση του Νίκου Πετρίδη (δυστυχώς) δεν είναι μοναδική. Από το 2020 οι τουρκικές Αρχές έχουν απαγορεύσει την είσοδο στον Απόστολο Τζιτζικώστα όταν ταξίδευε με την ιδιότητα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στον καλλιτέχνη Αχιλλέα Βασιλειάδη, στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Γιώργο Βαρυθυμιάδη, στην καθηγήτρια Μουσικολογίας Ροζαλία Ελευθεριάδου, στη δρ Μυροφόρα Ευσταθιάδου, στον πρόεδρο των «Μωμόγερων» Κώστα Αλεξανδρίδη, στον δρομέα Γιώργο Ζαχαριάδη και στον συγγραφέα Μιχάλη Καϊκουνίδη.

Tags
Back to top button