Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Περικυκλώνεται το Χάρκοβο και από τα βορειοδυτικά! Σε ΑΜΟΚ το Κίεβο βλέπει τους Ρώσους να συγκεντρώνουν στρατό κοντά στο Ζολοτσίβ

Στην βορειοανατολική Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει κανονικά τις επιθέσεις τους με σκοπό να καταλάβει ακόμη περισσότερες νέες θέσεις και εδάφη στην επικράτεια της ουκρανικής περιφέρειας του Χαρκόβου. Όπως και τις προηγούμενες ημέρες έτσι και σήμερα, οι σφοδρότερες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του οικισμού Βολτσάνσκ και Γκλουμπόκογιε.

Το ρωσικό πυροβολικό διέλυσε μία ουκρανικά γέφυρα που βοηθούσε τους Ουκρανούς να διασχίσουν τον ποταμό Βόλτσια (Volchya) για να φτάσουν στο Βολτσάνσκ.

Λουτρό αίματος σε Ντονιέτσκ και Ζαπορίζια - Η Ρωσία κατέλαβε τα χωριά Σπόρνογιε και Νοβοαλεξάντροβκα μέσα σε 1 ημέρα (Βίντεο)

Ετοιμάζουν Επίθεση Κατά του Ζολοτσίβ

Σε συνέντευξή του με το αμερικανικό Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW), ένας Ουκρανός διοικητής τάγματος είπε πως τα ρωσικά στρατεύματα στον βορά του Χαρκόβου αναπληρώνουν τις επιχειρησιακές απώλειές τους πολύ γρήγορα. Πρόσθεσε πως ήδη οι Ρώσοι στρατιώτες δημιουργούν χαρακώματα στην πρώτη και δεύτερη γραμμή άμυνά τους.

Παράλληλα, η αμερικανική δεξαμενή σκέψης ISW ανέφερε πως ο ρωσικός στρατός προετοιμάζεται για επίθεση σε έναν νέο τομέα του μετώπου στην βόρεια Ουκρανία. Αυτός ο τομέας είναι η περιοχή του οικισμού Ζολοτσίβ, ενός χωριού ουσιαστικά που βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης του Χαρκόβου. Στις 26 Ιουνίου μία ρωσική ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης εθεάθη κοντά σε αυτό το χωριό.

Το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αποκάλυψε πως τα ουκρανικά στρατεύματα απώθησαν μία ρωσική επίθεση στην περιοχή του χωριού Σοτνίτσκγι Κοζάτσκοκ, το οποίο βρίσκεται βορειοδυτικά του Ζολοτσίβ. 

Ο γραμματέας τύπου της Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας, Αντρέι Ντεμτσένκο, παραδέχτηκε πως η ρωσική ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης που εισήλθε στην επικράτεια του Ζολοτσίβ κατάφερε να ξεφύγει χωρίς να υποστεί απώλειες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με την σειρά του στα τέλη του φετινού Μαΐου είχε δηλώσει και ο ίδιος ότι οι δυνάμεις της Μόσχας ετοιμάζουν νέες επιθετικές επιχειρήσεις και συγκεντρώνουν ισχυρές δυνάμεις κοντά στα ρωσικά σύνορα, συγκεκριμένα 90 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης του Χαρκόβου.

«Ρεσιτάλ» της ρωσικής αεράμυνας: Κατέρριψαν 36 ουκρανικά drones πάνω από Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ (Βίντεο)

Αν ενώσουμε όλα τα κομμάτια του παζλ καταλήγουμε στην εξής εκτίμηση: οι Ρώσοι οργανώνουν μία μαζική επίθεση στην κατεύθυνση του Ζολοτσίβ, σε μία προσπάθειά τους να πλησιάσουν την δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη (Χάρκοβο) από τα βορειοδυτικά. Μέχρι στιγμής, πλεύριζαν το Χάρκοβο από τα βορειοανατολικά, δηλαδή από την κατεύθυνση του οικισμού Βολτσάνσκ και από τα ανα, δηλαδή από την κατεύθυνση της περιοχής Σούμι.

Σύμφωνα με το ISW, το Κρεμλίνο στέλνει ομάδες σαμποτέρ για να υπονομεύσει τις ουκρανικές άμυνες στο Ζολοτσίβ, έτσι ώστε να καταρρεύσουν γρηγορότερα. 

 

Tags
Back to top button