Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ουκρανία: Δολοφονήθηκε αντιφρονών δημοσιογράφος από το Καζακστάν

Ένας δημοσιογράφος και επικριτής της κυβέρνησης από το Καζακστάν, ο Αϊντός Σαντίκοφ, κατέληξε σήμερα στην Ουκρανία, όπως είπε η σύζυγός του, λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου πυροβολήθηκε από άτομα τα οποία, σύμφωνα με το Κίεβο, είναι υπήκοοι του Καζακστάν.

Ένας από τους υπόπτους παραδόθηκε έκτοτε στις αρχές του Καζακστάν και ο πρόεδρος της χώρας Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τις ουκρανικές αρχές που ερευνούν την επίθεση.

Τρομερό: Ρωσικοί πύραυλοι διασποράς Iskander-E «κομμάτιασαν» 6 ουκρανικά αεροσκάφη σε βάση στο Μιργκορόντ (Βίντεο)

Ο Σαντίκοφ και η σύζυγός του Νατάλια Σαντίκοβα ζούσαν στην Ουκρανία από το 2014 και διηύθυναν μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα, η οποία ήταν συχνά επικριτική απέναντι στον πρώην πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ και στη συνέχεια στον διάδοχό του, τον Τοκάγιεφ.

Σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας, δύο πολίτες του Καζακστάν, ένας εκ των οποίων πρώην αστυνομικός, θεωρούνται ύποπτοι ότι πυροβόλησαν τον Σαντίκοφ στο κεφάλι στις 18 Ιουνίου. Και οι δύο εγκατέλειψαν τη χώρα την ίδια ημέρα.

Ενώ το Καζακστάν έχει θέσει υπό κράτηση έναν από τους υπόπτους, έχει ανακοινώσει ότι δεν θα τον παραδώσει στην Ουκρανία. Ο δεύτερος εξακολουθεί να διαφεύγει.

Tags
Back to top button