Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Πώς σταματά ένα dragster στα τα 430 χλμ/ ώρα αν δεν ανοίξει το αλεξίπτωτό του; (βίντεο)

Στο βίντεο που ακολουθεί είναι από έναν αγώνα dragster που έγινε πριν από έναν περίπου μήνα στην κατηγορία Pro Mod και ο οδηγός του κόκκινου αυτοκινήτου ήταν ο Mike Bowman, ο οποίος χρειάστηκε μόλις 5,89 δεύτερα για να καλύψει τα 400 μέτρα του αγώνα, έχοντας αναπτύξει στο τέλος 430 χλμ./ ώρα. 

Όταν όμως προσπάθησε να φρενάρει το αλεξίπτωτο δεν άνοιξε και το αυτοκίνητό του βγήκε από την άσφαλτο και μπήκε στην αμμοπαγίδα που ακολουθεί. Η οποία ναι μεν περιόρισε σημαντικά την ταχύτητά του αλλά δεν το ακινητοποίησε με αποτέλεσμα να σταματήσει όρθιο(!) σε ένα τεράστιο και εξαιρετικά ανθεκτικό δίχτυ που υπάρχει ως τελευταία λύση ακινητοποίησης.

Το δίχτυ αποτελεί τον τελευταίο και όπως φαίνεται και πιο αποτελεσματικό τρόπο ακινητοποίησης ενός dragster. Πηγή: YouTube

Το dragster λοιπόν πιάστηκε στο δίχτυ και ο οδηγός του κατέβηκε χωρίς πρόβλημα, ενώ δήλωσε πως όταν αντιλήφθηκε πως το αλεξίπτωτο δεν άνοιξε πέρασε τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας του.

 

Tags
Back to top button