Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πορτογαλία: Δυναμώνει η δεξιά! Οι ακροδεξιοί του Chega στη συμμαχία του Όρμπαν

Η ομάδα φιλοδοξεί να γίνει η «ισχυρότερη δεξιά ομάδα στην ευρωπαϊκή πολιτική», αν και ακόμη δεν έχει αρκετά μέλη

Το ακροδεξιό κόμμα Chega της Πορτογαλίας θα ενταχθεί, εκτός απρόπτου, στη νέα δεξιά συμμαχία του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, η οποία ελπίζει να εξελιχθεί σε ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος του Chega, Αντρέ Βεντούρα, δήλωσε την Κυριακή ότι επιθυμεί να εντάξει τους δύο ευρωβουλευτές του κόμματός του στην ομάδα των Ευρωπαίων Πατριωτών, η οποία αποτελείται από μέλη του κόμματος Fidesz του Όρμπαν, του Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ) και του τσεχικού κινήματος Δράση Δυσαρεστημένων Πολιτών (ANO).

Τα κομματικά όργανα του Chega θα αποφασίσουν για το θέμα την Τρίτη, είπε ο Βεντούρα.

Ιβηρικός λύγκας: Δεν απειλείται πια με εξαφάνιση - Αύξηση του πληθυσμού του σε Ισπανία - Πορτογαλία


Την Κυριακή ο Όρμπαν, ο ηγέτης του FPÖ Χέρμπερτ Κικλ και ο πρωην πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις του ANO παρουσίασαν επίσημα τη νέα ομάδα. Φιλοδοξούν να την μετατρέψουν, όπως είπαν, στην «ισχυρότερη δεξιά ομάδα στην ευρωπαϊκή πολιτική».

«Οι Ευρωπαίοι θέλουν τρία πράγματα: ειρήνη, τάξη και ανάπτυξη», έγραψε ο Όρμπαν στο Χ. «Το μόνο που παίρνουν από τη σημερινή ελίτ των Βρυξελλών είναι πόλεμος, μετανάστευση και στασιμότητα», συνέχισε.

Η κίνηση του Chega να ενταχθεί στους Πατριώτες της Ευρώπης είναι θεόσταλτη για την ομάδα, σχολιάζει το Politico. Ενώ τα τρία ιδρυτικά της κόμματα έχουν περισσότερα από τα 23 μέλη που απαιτούνται για να σχηματίσουν μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα στο κοινοβούλιο, οι κανόνες του Ευρωκοινοβουλίου απαιτούν να προέρχονται από τουλάχιστον το ένα τέταρτο των 27 χωρών μελών του μπλοκ. Άρα απομένουν άλλα τρία κράτη προκειμένου να αναγνωριστεί ως αυτόνομη πολιτική ομάδα.

Tags
Back to top button