Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο περιοχές της Σιβηρίας εξαιτίας δασικών πυρκαγιών

Σε δύο περιοχές της Ρωσίας κηρύχθηκε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι πυρκαγιές του καλοκαιριού εξαπλώνονται εν μέσω έντονης ζέστης.

Ο κυβερνήτης της απομακρυσμένης περιοχής Τουβά της Σιβηρίας δήλωσε ότι οι αρχές έλαβαν το μέτρο αυτό, λόγω των δασικών πυρκαγιών που προκλήθηκαν από την έντονη ζέστη, τους ισχυρούς ανέμους και τις ξηρές καταιγίδες.

«Αυτή τη στιγμή έχουν καταγραφεί 23 δασικές πυρκαγιές στο έδαφος της Δημοκρατίας. Περίπου 17.000 στρέμματα έχουν καλυφθεί από τη φωτιά. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε δύσβατες ορεινές περιοχές», ανέφερε στο Telegram ο Βλαντισλάβ Κοβάλικ , επικεφαλής της περιφέρειας Τουβά.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η ζέστη θα υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένονται βροχοπτώσεις σε ορισμένα τμήματα της περιοχής, είπε.

«Ωστόσο, δεν μπορούμε να βασιστούμε στον καιρό: Ο Ιούλιος στο σύνολό του υπόσχεται να είναι ο πιο δύσκολος μήνας όσον αφορά την κατάσταση των πυρκαγιών. Και πρέπει να αγωνιστούμε για κάθε εκτάριο δάσους», έγραψε ο Κοβάλικ.

Στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, κηρύχθηκε ομοσπονδιακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Δημοκρατία της Σαχά, γνωστή και ως Γιακουτία. Το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφερε ότι καταγράφηκαν 107 πυρκαγιές σε περισσότερα από 3.310.000 στρέμματα.

Η κατάσταση παρακολουθείται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανέφερε το υπουργείο με ανάρτηση του στο Telegram.
 

Tags
Back to top button