Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Πωλείται η Ferrari 308 GTS του «θρυλικού» Ζιλ Βιλνέβ (φωτό)

Το να αγοράσει κάποιος, που διαθέτει μια οικονομική επιφάνεια, μια Ferrari 308 δεν είναι κάτι δύσκολο. Πρόκειται για ένα από τα ίσως πιο… κοινά μοντέλα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς από τη γραμμή παραγωγής περισσότερα από 130.000 αντίτυπα, γεγονός που δεν την καθιστά «σπάνια». Το ν’ αγοράσει όμως κανείς τη Ferrari 308 GTS του θρύλου της F1 Ζιλ Βιλνέβ, ίσως να είναι αρκετά… τσουχτερό.

Ο Καναδός πιλότος ήταν ο αγαπημένος του Ένζο Φεράρι. Για την ταχύτητα και τον ενθουσιώδη χαρακτήρα του. Ο «Γέρος» τον προσέλαβε το 1977, και στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης εκείνης της χρονιάς παρουσιάστηκε η 308 GTS. Οπότε πολύ λογικά, ο Villeneuve την πήρε ως… εταιρικό αυτοκίνητο.

Το ταλέντο, η ταχύτητα και ο ενθουσιασμός του Βιλνέβ ξεπερνούσαν την αντοχή εκείνων των μονοθεσίων, που ούτε κατά διάνοια δεν πλησίαζε αυτή των σημερινών. Ο Ζιλ ήταν θεαματικός και πίεζε διαρκώς πέρα από το όριο. «Όσο έχω έστω έναν τροχό, συνεχίζω να οδηγώ» συνήθιζε να λέει. Έφτανε στα pits της Ferrari με πρόβλημα ουρλιάζοντας «αλλάξτε μου λάστιχα» μόνο και μόνο για να τον ενημερώσουν ότι έλειπε η ανάρτηση και το… μισό σχεδόν αυτοκίνητο. Τέτοιο ήταν το πάθος αλλά και η ικανότητά του, ώστε οδηγούσε γύρω από το όποιο πρόβλημα είχε το μονοθέσιό του, χωρίς να χάνει ιδιαίτερα σε ταχύτητα.

Ο Βιλνέβ έχασε τη ζωή του στο βελγικό GP του 1982 στο Zolder, στη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.  Στο μοιραίο γύρο ο Βιλνέβ βρήκε μπροστά του τον Γιόχεν Μας σε αργό γύρο. Ο Μας βλέποντας τον Καναδό στον καθρέφτη του να πλησιάζει γρήγορα κινήθηκε προς τα δεξιά ελευθερώνοντας την αγωνιστική γραμμή.

Όμως και ο Βιλνέβ κινήθηκε προς τα δεξιά για να προσπεράσει το πιο αργό μονοθέσιο. Η σύγκρουση η οποία εκτιμάται ότι συνέβη με περισσότερα από 220 km/h έστειλε τη Ferrari στον αέρα για πάνω από 100 μέτρα. Στη συνέχεια βρήκε στο έδαφος με τη μύτη και άρχισε να φέρνει διαδοχικές τούμπες. Όταν τελείωσαν όλα, ο Βιλνέβ, δεμένoς ακόμη στο κάθισμα αλλά χωρίς το κράνος, βρέθηκε 50 μέτρα μακριά από το διαλυμένο μονοθέσιο.

 

Tags
Back to top button